Ολοκληρώθηκε η απολογία των «πρωταγωνιστών» του αιματηρού επεισοδίου που διαδραματίστηκε στις 2 Ιουνίου στα Ζωνιανά.

Τα δύο αδέρφια – σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας – οδηγήθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση του ανακριτή, ο 24χρονος κρίθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ ο 25χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές σχεδόν από την πρώτη στιγμή είχαν ταυτοποιήσει τους δράστες.

Η δικογραφία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα από την Ασφάλεια Ρεθύμνου στις 9 Ιουνίου, η οποία έχει απαγγείλει εναντίον των δυο νεαρών δραστών-αδελφών μεταξύ τους- κατηγορίες για δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Οι δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες σχημάτισε την δικογραφία η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, αφορούν τόσο τον 55χρονο άνδρα που τραυματίστηκε σοβαρά όσο και την σύζυγό του, η οποία επέβαινε μαζί του στο όχημα που οδηγούσε το θύμα την ώρα που άνοιξαν πυρ εναντίον του οι δράστες.

Η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών αφορά τον βίαιο ξυλοδαρμό του 45χρονου αδελφού του βαριά τραυματισμένου από τους δράστες, επεισόδιο που σημειώθηκε στον δρόμο από Αξό προς Ζωνιανά σε ενέδρα που του είχαν στήσει, λίγη ώρα πριν την ένοπλη συμπλοκή στα Ζωνιανά.

Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού

Το απόγευμα της 2ας Ιουνίου, μέλη γνωστής οικογένειας των Ζωνιανών ξυλοκόπησαν μετά από λογομαχία  45χρονο άνδρα με το οποίο είχαν συναντηθεί νωρίτερα.

Όταν ο αδερφός του 45χρονου έμαθε για την επίθεση, πήγε να ζητήσει το λόγο από τα μέλη της οικογένειας και τότε άρχισε νέος γύρος λογομαχιών και καυγάδων. Η υπόθεση ξέφυγε για μία ακόμα φορά καθώς βγήκαν και όπλα με αποτέλεσμα ο 54χρονος να τραυματιστεί από σφαίρα στην λεκάνη και συγκεκριμένα στον κόκκυγα.

Ο 54χρονος έπεσε αιμόφυρτος ενώ οι δράστες έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης