Κατηγορηματικά αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, οι Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και Πολύκαρπος Γεωργιάδης, κατά τις σημερινές απολογίες τους.

Οι δυο τους απέδωσαν την ανάμειξή τους στη γνωριμία τους με τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας, Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο δήλωσαν «αλληλέγγυοι», λόγω των ιδεολογικό-πολιτικών τους πιστεύω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρυσοχοΐδης και Γεωργιάδης παραδέχθηκαν, όμως, ότι παρείχαν διάφορες εξυπηρετήσεις στον Παλαιοκώστα, όπως αγορά και μεταφορά βασικών ειδών διατροφής, η πληρωμή των κοινόχρηστων, η ενοικίαση ταινιών.

Ο Γεωργιάδης, εξάλλου, ήταν αυτός που νοίκιασε το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο Γ. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρίας του.

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης περιέγραψε τον Παλαιοκώστα ως άνθρωπο με κοινωνική αποδοχή και τον χαρακτήρισε «αντεξουσιαστή» με την κοινωνική διάσταση του όρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έκανα κάποια μαστορέματα στο προαύλιο της μονοκατοικίας της Σουρωτής, αλλά δεν μπήκα μέσα στο σπίτι. Έμαθα για την απαγωγή από τα ΜΜΕ. Μετά την απαγωγή μού ζήτησε να μεταφέρω ένα σάκο με χρήματα σε μία κοπέλα στο Κορδελιό», ανέφερε στην απολογία του ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης.

Αντίθετη ήταν η στάση του τρίτου κατηγορούμενου, Ασημάκη Λαζαρίδη, ο οποίος παραδέχθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται. Όταν ρωτήθηκε για τους δύο συγκατηγορούμενούς του, Χρυσοχοΐδη και Γεωργιάδη, είπε: «Τους γνώρισα ως “Βάγγο” και “Θοδωρή”. Στην απαγωγή ήταν δύο άτομα μ’ αυτά τα ονόματα. Δεν μπόρεσα να τους δω γιατί φορούσαν μάσκες. Κατά την ομηρία του Μυλωνά έκαναν και οι δύο βάρδιες», είπε.

Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Διαβάστε επίσης:

Με καταθέσεις αστυνομικών η συνέχεια της δίκης Μυλωνά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης