Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απολογήθηκε σήμερα ο προπονητής Χρήστος Τζέκος και ισχυρίστηκε ότι οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου είχαν δεχθεί πιέσεις, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο ίδιος αρνήθηκε πως ήταν σκηνοθετημένο το ατύχημα που δήλωσαν οι ολυμπιονίκες ότι είχαν παραμονές των αγώνων. Αναφερόμενος στο τροχαίο, ο Χρήστος Τζέκος είπε ότι δεν έχει άμεση γνώση για το συμβάν, καθώς το έμαθε, όταν ο Κώστας Κεντέρης τού ζήτησε να φροντίσει για να απομακρυνθεί η μηχανή από τον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι δεν ειδοποίησε την Τροχαία, επειδή, όπως είχε μάθει, δεν είχε εμπλακεί άλλο όχημα στο ατύχημα. «Ήταν κόλπο να μας πετάξουν έξω από τους αγώνες» είπε χαρακτηριστικά. «Για εκείνη την μέρα αγωνιζόμασταν χρόνια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι « η Κατερίνα Θάνου βρισκόταν στην καλύτερη φόρμα της καριέρα της».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις πιέσεις που δέχθηκε από όλο τον κόσμο και από την ίδια την ολυμπιακή επιτροπή, προκειμένου να μην κατέβουν στους αγώνες οι δύο αθλητές.

Όπως είπε ο προπονητής, «αν δεν εκβίαζαν τη γυναίκα και το παιδί μου, δεν θα είχαμε παραδώσει τις διαψεύσεις». Όσο για τα σκευάσματα, υποστήριξε πως ήταν όλα νόμιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο, πάντως, φάνηκε να αμφισβητεί την αξιοπιστία του Χρήστου Τζέκου, ενώ επισημάνθηκε πως υπάρχουν πολλές συμπτώσεις.

Όσον αφορά στον Κώστα Κεντέρη, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, είπε πως «είναι πολύ δυνατός μόνο στο στίβο και δεν αντέχει αυτά τα πράγματα», ενώ η Κατερίνα Θάνου αναμένεται να προσέλθει, για να απολογηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης