Για το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο φέρεται πως έδωσε εντολή να εκτελεστεί σε βάρος 43χρονου επιχειρηματία, απολογήθηκε ο ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση της «Proton Bank», Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, στην 10η ειδική ανακρίτρια, η οποία τον επισκέφτηκε στο ψυχιατρείο κρατoυμένων, όπου κρατείται λόγω των προβλημάτων υγείας του.

Ο γνωστός επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ανακρίτρια έδωσε εντολή για την εκ νέου προφυλάκισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία υπόθεση που θυμίζει έντονα πρακτικές ανθρώπων της νύχτας αλλά και της μαφίας και η οποία φέρνει πλέον αντιμέτωπο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η κατηγορία αφορά στην έκρηξη χειροβομβίδας κυριολεκτικά στα χέρια του 43χρονου επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη. Η χειροβομβίδα, η οποία είχε φτάσει μάλιστα μέσα σε συσκευασία δώρου μαζί με μια γλάστρα, εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 43χρονος επιχειρηματίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», συνολικά επτά άτομα. Εκτός από τον Λ. Λαυρεντιάδη, φέρονται να συμμετείχαν ένας 44χρονος πυροσβέστης, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ανέθεσε στον 49χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ, και ο τελευταίος με τη σειρά του, από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι.

Μετά από μεσολάβηση του 44χρονου πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, την «αποστολή» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, με το αποτέλεσμα να είναι ο σοβαρός τραυματισμός του 43χρονου επιχειρηματία. Σύμφωνα με την αστυνομία «τις πρωινές ώρες της 15-06-2012, ο 43χρονος παθών παρέλαβε στην οικία του στη Βουλιαγμένη Αττικής, από υπάλληλο ανθοπωλείου, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα τυλιγμένο σε συσκευασία δώρου και έναν λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του. Όταν στη συνέχεια ο 43χρονος άνοιξε το μεταλλικό κουτί εντός της οικίας του, προκλήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν «παγιδευμένο» το μεταλλικό κουτί… Την 15-06-2012 τα τρία αυτά άτομα, μετέβησαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα, όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και τον φάκελο.

Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία. Υπενθυμίζεται πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβριο, για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις της τράπεζας «Proton Bank», συνολικού ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης