Φίλιππος Καραμέτος

Ως θύμα πλεκτάνης, η οποία στήθηκε από το περιβάλλον Σαμαρά, εμφανίστηκε στην απολογία του ο πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαία Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος είχε πιαστεί επ’ αυτοφώρω, και μάλιστα ….on camera, να χρηματίζεται, τον Δεκέμβριο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναζητώντας πολιτικά άλλοθι, ο Χάρης Τομπούλογλου είπε στους δικαστές πως ο ίδιος ανήκει στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη υπονοώντας ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο στοχοποιήθηκε.

«Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!», τόνισε με αφοπλιστική άνεση ο κατηγορούμενος στην προσπάθειά του όχι μόνο να απαξιώσει ποινικά τη «μίζα» των 25.000 ευρώ που φέρεται να πήρε αλλά και να την …επενδύσει μάλιστα με πολιτικό μανδύα. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις ωστόσο της προέδρου και της εισαγγελέως της έδρας ο Χάρης Τομπούλογλου επέμενε στον ισχυρισμό του ότι μπήκε στο «στόχαστρο» για πολιτικούς λόγους.

Η προσπάθεια του κατηγορούμενου πρώην διοικητή του «Παίδων Αγλαϊα Κυριακού» δεν φάνηκε να πέτυχε, καθώς η εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την ενοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός «κατακεραύνωσε» τον Χάρη Τομπούλογλου, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος για το «δωράκι» των 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαφημιστικής εταιρίας, Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά, για την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία . Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Τομπούλογλου απειλούσε ότι κήρυττε «έκπτωτη» τη διαφημιστική εταιρεία παρότι είχε αναλάβει το έργο το οποίο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Χωρίς ίχνος αμφιβολίας, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου και για τα τρία αδικήματα με τα οποία βαρύνεται, δηλαδή για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής. «Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ».

Αυτό βεβαίως που «καίει» το Χάρη Τομπούλογλου είναι κυρίως τα δικά του… λόγια, όπως προκύπτει και από την απομαγνητοφώνηση της συνάντησης που είχε ο κατηγορούμενος με τον πρόεδρο εργαζομένων της Alpha Bank στις 24 Δεκεμβρίου 2013, Τάσο Γκιάτη. Σε αυτή τη συνάντηση, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου ακούγεται να λέει φράσεις όπως ”δεν πιστεύω να μας έχει στήσει”, ”για σένα τι να κάνω” οι οποίες, σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης πως ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τα χρήματα αυτά.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός «κατακεραύνωσε» τον Χάρη Τομπούλογλου, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος για το «δωράκι» των 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαφημιστικής εταιρίας, Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά
Η δράση του Χάρη Τομπούλογλου διαφαίνεται, όπως είπε η εισαγγελέας και από τις μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες ουδόλως επιβεβαιώνουν τα περί «χορηγίας» που προβάλει ο κατηγορούμενος.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, απολογούμενος ισχυρίστηκε πως το «δώρο» των 25.000 ευρώ ήταν ουσιαστικά «χορηγία» που θα έδινε ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha Bank στο νοσοκομείο. «Ο Γκιάτης μου είπε θα μου λες «ημέρες άδειας» επειδή είχε εκλογές και δεν ήθελε να φανεί ότι δίνει χορηγία» ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν είχε την αρμοδιότητα να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του, Χρήστου Τριανταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αντίθετα, ζήτησε να απαλλαγεί, λόγω αμφιβολιών, ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος, καθώς δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία πως είχε γνώση των ενεργειών του Χάρη Τομπούλογλου. «Έχω παραπεμφθεί σε αυτήν την άκρως δυσάρεστη θέση και δεν ξέρω γιατί» τόνισε, απολογούμενος, ο Στέφανος Μιχαλάκος, ενώ, ο Χρήστος Τριανταφύλλου αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για τις παράνομες πράξεις που αποδίδονται στον Χάρη Τομπούλογλου, προσθέτοντας πως πήγε μαζί του γιατί ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείο φοβόταν μην τον ληστέψουν.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης