Οι 11 από τους 35 συλληφθέντες για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στον ανακριτή στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 10) και οι υπόλοιποι 24 το Σάββατο.

Ενώ αρχικά είχαν οδηγηθεί στην Εισαγγελία με πλημμεληματικές κατηγορίες για εξύβριση, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης, ο εισαγγελέας πρόσθεσε τον «κουκουλονόμο», που αποτελεί και την πιο βαριά κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Χρυσαυγίτες μάρτυρες κατέθεσαν αρχικά πως τους αναγνώρισαν, αλλά στη συνέχεια υπέβαλαν συμπληρωματική κατάθεση ότι δεν αναγνωρίζουν κανένα και δεν επιθυμούν τη δίωξη κανενός, ωστόσο οι διαδικασίες από τον εισαγγελέα κινήθηκαν πάραυτα.

Τέλος, προκαλεί ερωτήματα, που θα μείνουν αναπάντητα, η καταγγελία συνηγόρων της υπεράσπισης και αυτοπτών μαρτύρων, ότι κατά τη διάρκεια των προσαγωγών οι αστυνομικοί φωτογράφιζαν τα άτομα αυτά και λίγη ώρα αργότερα, παρόμοιες φωτογραφίες των προσαχθέντων με εμφανή τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, δημοσιεύτηκαν σε ιστολόγιο, χωρίς να έχει δοθεί η απαραίτητη εισαγγελική άδεια.

Ανακοίνωση του Διστόμου αναφέρει πως τα μέλη του έκαναν αφισοκόλληση στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης και στα γραφεία της ΧΑ για εκδήλωση του στεκιού. «Αφού η πολιτική μας παρέμβαση τελείωσε και η αφισοκόλληση περατώθηκε, αποχωρήσαμε. Στην επιστροφή, 35 συντρόφισσες και σύντροφοι του στεκιού προσήχθησαν στα Προπύλαια στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο», σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τρομοκρατία και η αυξανόμενη καταστολή του κράτους και των ένστολων και μη εντολοδόχων του, δεν είναι σε θέση να κάμψει το συλλογικό αγωνιστικό φρόνημα. Δεν είναι σε θέση να νικήσει την επιθυμία για την οργάνωση της κοινωνίας από τα κάτω. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι το ιστορικό και πολιτικό μας χρέος, δεν αφήνουμε μέτρο γης στο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό που επελαύνει», προσθέτει.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη», επισημαίνουν οι συνήγοροι και την εντάσσουν στην ευρύτερη επιχείρηση στοχοποίησης και καταστολής του αναρχικού, αντιφασιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αίσθηση προκαλεί επίσης πως ο φρουρός που φύλασσε τα γραφεία της Χ.Α. είναι δημόσιος υπάλληλος αποσπασμένος σ’ αυτή τη θέση.

Με πληροφορίες από το left.gr

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης