Απομακρύνουν μετανάστες από το κέντρο της Μυτιλήνης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 19:44
Απομακρύνουν μετανάστες από το κέντρο της Μυτιλήνης
Επιχείρηση «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει από από την αρχή της εβδομάδας στη Λέσβο, με στόχο να αδειάσει η πόλη κυρίως της Μυτιλήνης και ειδικότερα το λιμάνι της, από μετανάστες που βρίσκονται στο νησί και για διάφορους λόγους παραμένουν εδώ.

Το σχέδιο εκτελείται για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου με άκρα μυστικότητα και σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει ακόμα και σε συλλήψεις.

Κανείς δεν γνωρίζει – τουλάχιστον επίσημα – που μεταφέρονται οι μετανάστες που απομακρύνονται από την Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, λένε ότι μεταφέρονται στον Καταυλισμό Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ, ενώ κάποιες άλλες πηγές, αναφέρουν ότι συγκεντρώνονται στο κάμπινγκ που έχουν δημιουργήσει εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ στην περιοχή Τσαμάκια της Μυτιλήνης.Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην άφιξη των Προκαθήμενων των Εκκλησιών

Φορείς του νησιού ετοίμαζαν υποδοχή και επιδίωκαν συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο, αλλά τους έγινε γνωστό πως η επίσκεψή του θα είναι ολιγόωρη και στις 3 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη Ρώμη.

Τα μέτρα ασφαλείας που δημοσιοποίησε χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν έχουν προηγούμενο καθώς η πομπή των Ιεραρχών θα διασχίσει την προκυμαία Μυτιλήνης και όχι την Πλατεία Αλυσίδας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό Τροχαίας- Λιμεναρχείου θα υπάρξει πολύωρος αποκλεισμός όλης της προκυμαίας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοινώνεται προς τους οδηγούς ότι το Σάββατο λόγω εκδηλώσεων στον λιμένα Μυτιλήνης από ώρα 8:00 μέχρι και 17:00 θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος του Κεντρικού Λιμεναρχείου μέχρι και την είσοδο του Τελωνείου και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος. Επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και μεσημεριανές ώρες θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος της Π. Κουντουριώτη (προκυμαία) και θα γίνει εκτροπή της στο ύψος της Νομαρχίας και στη συμβολή των οδών Τζέημς Αριστάρχου και Αργύρη Εφταλιώτη. Η πρόσβαση των οχημάτων στον Επιβατηγό λιμένα θα γίνεται περιφερειακά και από την Πύλη έμπροσθεν Αγάλματος Ελευθερίας. Αν διαπιστωθεί ότι όχημα παραμένει σταθμευμένο, παρεμποδίζει την κυκλοφορία ή τα μέτρα τάξεως και ασφάλειας θα απομακρύνεται με γερανοφόρο όχημα και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 20:17