Σε κελί των φυλακών Μαλτεπέ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να κρατείται- εντελώς απομονωμένος- ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, μετά τη σύλληψή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr ο Άγγελος Φιλιππίδης αδυνατεί να επικοινωνήσει με πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, ενώ η επικοινωνία ακόμη και με τον δικηγόρο του Αθανάσιο Βαρλάμη είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο αδερφός του, βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να τον επισκεφθεί.

Το θρίλερ της έκδοσής του

Ο κ. Βαρλάμης συναντήθηκε με τον κ. Ιωάννη Αγγελή, εισαγγελέα αρμόδιο επί των εκδόσεων, με στόχο να επισπευθούν οι διαδικασίες έκδοσης του εντολέα του στην Ελλάδα. Ο Άγγελος Φιλιππιδης φέρεται να έχει παραιτηθεί του δικαιώματός του για τη μετάφραση των εγγράφων που σχετίζονται με την έκδοσή του προκειμένου νη όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Επιθυμεί δε να μεταφερθεί άμεσα στην Ελλάδα.

Το χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί για την έκδοσή του είναι 40 ημερών από τη στιγμή της σύλληψής του. Στην καλύτερη περίπτωση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη έχει μεταβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών το ιστορικό της υπόθεσης καθώς και το εισιτήριο που είχε εκδώσει ο πελάτης του προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα πριν τη σύλληψή του στη γείτονα χώρα.



Η σύλληψη

Στην Τουρκία συνελήφθη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, το βράδυ της Παρασκευής. Είχε προηγηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος για την υπόθεση της χορήγησης επισφαλών δανείων του τραπεζικού ιδρύματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.

Το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετατράπηκε σε διεθνές από την Ιντερπόλ εξαιτίας της πολυήμερης απουσίας του στο εξωτερικό. Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του πρώην διοικητή του Τ.Τ. έγινε με τη συνεργασία των ελληνικών και τουρκικών αρχών.

Ο εντοπισμός του πρώην διοικητή του ΤΤ ήταν εύκολος για τις διωκτικές αρχές, αφού έκανε συνεχή χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Όπως αποδείχθηκε, από την πρώτη ημέρα, βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και όχι στις ΗΠΑ, όπως αρχικά εικαζόταν.

Συνεχίζονται οι απολογίες για τα επισφαλή δάνεια

Σήμερα, Τρίτη συνεχίζεται ο κύκλος των απολογιών για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που ξεκίνησε χθες με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Μάριο Βαρότση.

Ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης μετέβη στις 9.20 π.μ. στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δημήτρης Κοντομηνάς, συνοδευόμενος από την εισαγγελέα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και δύο γραμματείς. Η απολογία του ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα και οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους εντός της ημέρας.

Χθες μετά την απολογία του ο Μάριος Βαρότσης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση (δυο φορές τον μήνα) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης