Με κενά τα έδρανα των κατηγορουμένων και χωρίς τους συνηγόρους υπεράσπισης θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το δικαστήριο θεώρησε καταχρηστική την άσκηση του δικαιώματος των κατηγορουμένων να έχουν δικηγόρο της επιλογής τους, αλλά και παρελκυστική τη στάση τους, «που έχει στόχο την αδυναμία ή τη ματαίωση εκδικάσεως της υπόθεσης ή τη συμπλήρωση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να συνεχιστεί η δίκη, με τους κατηγορουμένους ωσεί παρόντες και μάλιστα χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης.

Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, συγγενείς των κατηγορουμένων, απευθυνόμενοι στην έδρα, είπαν πως «ούτε στα στρατοδικεία δεν γίνονται αυτά».

Το χαλασμένο μικρόφωνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας διάβασε το κατηγορητήριο σε βάρος των κατηγορουμένων και η πρόεδρος κάλεσε τον πρώτο μάρτυρα να προσέλθει για να καταθέσει.

Ο μάρτυρας, αστυνομικός, προσήλθε, αλλά, εξαιτίας του ότι το μικρόφωνο του ήταν χαλασμένο, διεκόπη η κατάθεσή του και θα συνεχιστεί αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η δίκη των «Πυρήνων», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011, 13:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης