Προεκτάσεις παίρνει η απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του διευθυντή Ανάπτυξης της Λιβαδειάς που έχει την αρμοδιότητα υπογραφής για συγκεκριμένες άδειες λατομείων. Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο δηλώνει ότι «τέτοιες συμπεριφορές στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν περνάνε».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρωί της Παρασκευής ο διευθυντής Ανάπτυξης της Βοιωτίας και ενώ κατευθυνόταν από το σπίτι στο γραφείο του, ήρθε αντιμέτωπος με τέσσερα άτομα που του ζήτησαν άμεση υπογραφή σε άδειες συγκεκριμένης επιχείρησης, απειλώντας συγχρόνως τόσο τον ίδιο όσο και μέλη της οικογένειάς του στην περίπτωση που «δεν θα έπεφταν οι υπογραφές μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως ενημερώθηκαν τόσο η αντιπεριφερειάρχης της Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά όσο και ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, οι οποίοι συνεννοήθηκαν με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ συγχρόνως ο διευθυντής που απειλήθηκε κατέθεσε μηνύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από τις μηνύσεις του διευθυντή, οι αστυνομικοί άρχισαν τις αναζητήσεις για τα τέσσερα άτομα που τον απείλησαν.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι αστυνομικός που υπηρετεί στη Λιβαδειά, νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, που είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου έγινε περιστατικό, θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις από ένα αυτοκίνητο που βρίσκονταν εκεί και συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνδυάζοντας τα γεγονότα, προχώρησαν πολύ γρήγορα στη σύλληψη του ιδιοκτήτη και οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται ότι δεν αρνήθηκε πως βρισκόταν στην περιοχή. Έτσι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να ξετυλίγουν το «κουβάρι» χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει σε άλλες συλλήψεις.

Έπειτα από την υποβολή της μήνυσης και την είδηση της πρώτης σύλληψης, ο περιφερειάρχης Στερεάς κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Το μήνυμά μου προς αυτούς που διανοήθηκαν να εκβιάσουν δημόσιο λειτουργό είναι σαφές. Τέτοιες συμπεριφορές στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν περνάνε. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, καλύτερα να αλλάξει περιφέρεια. Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει, αιρετοί και δημόσιοι λειτουργοί στη Στερεά Ελλάδα, να εξυγιάνουμε και να βάλουμε την περιφέρεια σε άλλη τροχιά, δεν θα σταματήσει. Πλέον, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχουν τον λόγο, για όποιον θεωρεί ότι η αξιοκρατία και η διαφάνεια αφορά σε άλλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης