Απόψε η συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων από την περιφέρεια Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, 14:11
Απόψε η συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων από την περιφέρεια Αττικής
Μια ξεχωριστή συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων και τίτλο «Το ταξίδι της ζωής μας», διοργανώνει απόψε (8.00 μ.μ.) η περιφέρεια Αττικής, με πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο, στο Φάληρο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις ενεργοποίησης της συμμετοχής των πολιτών και συντονισμού των ενεργειών της αλληλεγγύης τους, προς τους πρόσφυγες. Δράσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού τις οποίες αναπτύσσει η περιφέρεια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πολύμορφα κρίσιμης αυτής κατάστασης που προέκυψε στη χώρα.

Η συναυλία, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Εύη Αποστολάκη, είναι ένα λιθαράκι στη «συλλογική απάντηση διαρκείας που πρέπει να δίνουμε όλοι μας -τοπική αυτοδιοίκηση, κυβερνήσεις, ευρωπαϊκοί θεσμοί- σε αυτά το πολυπαραγοντικό φαινόμενο που είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό». Η συγκεκριμένη, μάλιστα συμπληρώνει, αφορά τη «στήριξη των πιο αδύναμων σε αυτόν τον ξεριζωμό , των παιδιών, πολλά από τα οποία βρίσκονται ασυνόδευτα, αντιμετωπίζοντας μόνα τις αντιξοότητες της προσφυγιάς».

Τη συναυλία θα ανοίξει η Εθνική Λυρική Σκηνή και η είσοδος είναι ελεύθερη με την ελάχιστη «υποχρέωση» κάθε πολίτης κατά την είσοδό του να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας στην «Εσπλανάδα». Πληροφορίες για τις τρέχουσες ανάγκες αυτής της περιόδου βλέπει κάποιος στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα αποθηκευτούν στο Κέντρο Διαχείρισης το οποίο λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες με την συνεργασία της περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, το Κέντρο Διαχείρισης έχει αποστείλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έως και σήμερα συνολικού φορτίου 679 τόνων.

Επισήμανε ότι μέσω του Κέντρου «οργανώνεται η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι πολίτες απέναντι στους πρόσφυγες και δεν απαξιώνεται η προσφορά τους».

Προσέθεσε ότι αποδείχθηκε «σωτήρια» η πρωτοβουλία της περιφέρειας για τη λειτουργία του Κέντρου τόσο για τους πρόσφυγες και την ανακούφισή τους όσο και για την ετοιμότητα της χώρας να ανταποκριθεί με αμεσότητα στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάστηκαν αιφνιδίως. Σημείωσε ότι «εκτός από την κάλυψη των αναγκών στα επτά Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής, είδη πρώτης ανάγκης αποστέλλονται και στα 20 κέντρα όλης της Ελλάδας».

Στην προσπάθεια συλλογής των παραπάνω ειδών, αναφέρει ο κ Καπάταης, έχουν συνεισφέρει οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής αλλά και αρκετοί δήμοι εκτός του νομού, ενώ συνεχίζεται η προσφορά ειδών από ιδιώτες οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και από εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη συναυλία οι διοργανωτές ευελπιστούν, πέρα από τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, 14:16