Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη ΔΩΔΩΝΗ

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη ΔΩΔΩΝΗ
Το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε σήμερα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ιωαννίνων κατά της Δωδώνης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η ΕΑΣ είχε καταθέσει παραμονές Χριστουγέννων εκ νέου αίτηση ασφαλιστικών κατά της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, του πλειοψηφικού μετόχου και του Δ.Σ της εταιρείας, με τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί ο πλειοψηφικός μέτοχος να ασκήσει τα μετοχικά του δικαιώματα.

Η αίτηση απερρίφθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
«Το δικαστήριο απέρριψε για ακόμη μια φορά τα προσωρινά μέτρα, τα οποία κατέθεσε παραμονές Χριστουγέννων η ΕΑΣ Ιωαννίνων.

Εμείς συνεχίζουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά την δουλειά μας που είναι η μεγάλη ΔΩΔΩΝΗ μέσα και έξω από την Ελλάδα όπως επίσης και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους.

Ισχυρίζονται ότι δεν μας αναγνωρίζουν όταν εμείς πληρώσαμε το δώρο και τους μισθούς του προσωπικού, εξοφλήσαμε με την υψηλότερη τιμή στην αγορά, το γάλα παραγωγής Νοεμβρίου στους κτηνοτρόφους μας, ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου, παραλαμβάνουμε ακόμη και τις μικρότερες ποσότητες γάλακτος και από το πιο μικρό ορεινό χωριό, χρηματοδοτούμε καθημερινά τους παραγωγούς για την προμήθεια ζωοτροφών, ενώ συνεχίζουμε σε πολύ θετικό κλίμα τις επαφές μας με τους κτηνοτρόφους σε όλη την Ήπειρο. Συνεχίζουμε το σοβαρό μας αγώνα για την ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗΣ, όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή. Αρκετά έχει απαξιωθεί η γαλακτοβιομηχανία, και όλοι γνωρίζουν από ποιους.
Δεν θα παρακολουθήσουμε την ΕΑΣ Ιωαννίνων και δεν αντιλαμβανόμαστε ποιων τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες εξυπηρετεί.

Πάντως δεν εξυπηρετεί, όπως κόπτονται, τη ΔΩΔΩΝΗ, τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες παραγωγούς, στους οποίους σπείρουν την αμφιβολία και την αβεβαιότητα, για την εργασία και το μέλλον τους».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 22:02