Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017, 14:24
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη
Απορρίφθηκε και η τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ομόφωνα οι δικαστές όπως και η εισαγγελέας είχαν την άποψη ότι πρέπει να αρνηθούν το αίτημά του παρότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εξακολουθεί να νοσηλεύεται από προχθές λόγω προβλημάτων υγείας.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησής του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του Αναπλ. Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, σύμφωνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

«Χωρίς άμεση θεραπεία και εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση η κλινική του κατάσταση θα επιδεινωθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο του άκρου (επιδείνωση φλεγμονής, εξάπλωση του έλκους), όσο και σε συστηματικό επίπεδο (πνευμονική εμβολή, σήψη, σηπτικό σοκ)», καταλήγει το πόρισμα του Καθηγητή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017, 14:27