Ουδεμία σχέση έχουν η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis με τη «διαρροή» στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ως αποδέκτη εμβάσματος από το φαρμακευτικό κολοσσό.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ’ αρ. 1896/2018 βούλευμά του, απέρριψε το αίτημα εξαίρεσής τους που υπέβαλε ο σύζυγος της κυρίας Ράκου, Λάζαρος Καρνέζης, γιατρός στο επάγγελμα κατηγορώντας τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς ότι βρίσκονται πίσω από την επίμαχη «διαρροή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόρριψή του σχετικού αιτήματος ζήτησε και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα η οποία, με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η οποία έγινε και δεκτή, τονίζει πως δεν προκύπτει ότι η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από τη Novartis για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει η κ. Σταθέα, σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και το επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Σύντομα όμως οι τρεις εισαγγελείς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν και την αγωγή κακοδικίας της κ. Ράικου και του συζύγου της η οποία διαβιβάστηκε από την αντιπρόεδρο του ΣτΕ, που τη χειρίζεται, στην Εισαγγελία Εφετών. Η αγωγή κακοδικίας η οποία ενέχει ουσιαστικά και χαρακτήρα αίτησης εξαίρεσης, θα κριθεί και πάλι από το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης