Μη ασφαλή και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία κρίθηκαν παιδικά προϊόντα μετά από εξέταση που πραγματοποίησε το Γενικό Χημείο του Κράτους και από σχετικές δειγματοληψίες της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού, της Νομαρχίας Αθηνών.

Πρόκειται για τα προϊόντα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. «Μαλακό κουταλάκι βρέφους» BC 9312742405021 (080106)

2. «Κουταλάκια πρώτου σταδίου» σε αυτοτελή συσκευασία (blister) των 2 κουταλιών BC 93127424050-14 G501, 010506.

Και τα δύο δείγματα βρέθηκαν σε ελέγχους στο υποκατάστημα της επιχείρησης «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (Κρέοντος 30-32, Κολωνός), που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού της Νομαρχίας Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την πρώτη εξέταση, το Γενικό Χημείο του Κράτους έκρινε τα δείγματα μη κανονικά, μη ασφαλή για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα, γιατί δεν έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής. Επίσης, μεταφέρουν ουσίες ξένες προς τη φύση του τροφίμου και επιβλαβείς για την υγεία των καταναλωτών, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Επίσης, μη κανονικό, μη ασφαλές και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία κρίθηκε το δείγμα:

«Μπωλ και κουτάλι» σε αυτοτελή συσκευασία blister, με τις ακόλουθες ενδείξεις: twin compartment bowl with heat sensing spoon T1838, BC 5021466376756, microwave safe, made in China.

Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στο υποκατάστημα της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Ερμού 44-46, Αθήνα), μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού, της Νομαρχίας Αθηνών.   

Επιπλέον, το προϊόν κρίνεται μη κανονικό και απαγορεύεται η εμπορία του, διότι δε φέρει ενδείξεις στην ελληνική γλώσσα, όσον αφορά τις οδηγίες και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του.

Ο ΕΦΕΤ και η Εισαγγελία Αθηνών έχουν ενημερωθεί σχετικά και για τα τρία δείγματα των παραπάνω παιδικών προϊόντων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης