Χιλιάδες φωτιστικά γραφείου αποσύρει ο σουηδικός όμιλος καταστημάτων επίπλου IKEA. Πρόκειται για το μοντέλο “FΕΜΤΟΝ”, οι πωλήσεις του οποίου έχουν ξεπεράσει τις 650.000 τεμάχια στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.   

Στην  Ελλάδα ανακαλούνται 9.789 τεμάχια, από τα οποία τα 8.976 έχουν διατεθεί σε καταναλωτές, ενώ τα υπόλοιπα 813 έχουν ήδη αποσυρθεί από τα σημεία πώλησης. Η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς λόγους, καθώς  λόγω κατασκευής, σε περίπτωση που τοποθετηθεί το φωτιστικό με τη λάμπα κοντά σε τοίχο, ράφι ή άλλη επιφάνεια, μπορεί να προκαλέσει την υπερθέρμανσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος λόγω του συγκεκριμένου φωτιστικού ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Γιάννης Οικονόμου, και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το φωτιστικό “FEMTON” να το επιστρέψουν στο κατάστημα και θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της ΙΚΕΑ, στο τηλέφωνο 801 11 22722.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης