Πλήρως αποστασιοποιημένη από τον Γιάννη Καρούζο εμφανίστηκε στον ανακριτή η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα η οποία έριξε πάνω του όλες τις ευθύνες για τις επιχειρηματικές κινήσεις του ομίλου αλλά και τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Στο 17σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον ειδικό για θέματα διαφθοράς ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, η 45χρονη πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηθική αυτουργία σε απιστία και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει, λόγω του «δεσποτικού» και «απολυταρχικού» χαρακτήρα του είχε καταφέρει να την αποξενώσει ουσιαστικά από τον όμιλο, εμποδίζοντας να την να έχει ακόμη και πρόσβαση στο γραφείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα μετά το 2010, οπότε και επήλθε οριστικά η διάσταση στο γάμο τους, ο Γιάννης Καρούζος έγινε μάλιστα περισσότερο ερειστικός, ακόμη και δημοσίως παύοντας να επικοινωνεί με τα δύο ανήλικα παιδιά του από το Πάσχα του 2012, ενώ το Δεκέμβρη του ίδιου έτους συνελήφθη ως φυγόποινος. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο συζητήθηκε η αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα σε βάρος του Γιάννη Καρούζου για ισχυρό κλονισμό του γάμου τους και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Ο δικός της ρόλος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ήταν περιορισμένος και αφορούσε μόνο τη μίσθωση των ακινήτων ενώ όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν αποκλειστικά από το Γιάννη Καρούζο.

«Από το φθινόπωρο του 2010, όταν και επήλθε οριστικά η διάσταση στον έγγαμο βίο μας επιδόθηκε σε έναν ανελέητο πόλεμο κατασυκοφάντησής μου, με αποξένωσε από τον όμιλο, στερώντας μου ακόμη και την πρόσβαση στο γραφείο. Εγώ, από νωρίς αποστασιοποιήθηκα από την εν γένει δραστηριότητα του τέως συζύγου μου διότι αφοσιώθηκα στις προσπάθειες τεκνοποίησης με εξωσωματική γονιμοποίηση και στη συνέχεια αυτό το επέβαλε η δύσκολη κυοφορία μου. Για διάστημα 2 ετών από το 200 έως το 2007 απείχα πλήρως από τις δράσεις του ομίλου και έμεινα αφοσιωμένη αποκλειστικά στην οικογένειά μου. Το έτος 2007 αναλαμβάνω το Τομέα μισθώσεων των ακινήτων που αγοράζει ο Καρούζος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τον όμιλο, σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του είχε πάντα ο Γιάννης Καρούζος.

«Η διοίκηση της εταιρίας τυπικά και ουσιαστικά ανήκε αποκλειστικά στον Καρούζο. Αυτός έπαιρνε όλες τις αποφάσεις σχετικά με την επεκτατική, τιμολογιακή και αρχιτεκτονική πολιτική των ακινήτων που ανήκαν στον όμιλο… Ουδέποτε υπήρξα εκτελεστικό μέλος κάποιας από τις εταιρείες του Καρούζου, ο οποίος επέλεγε πάντα τα ακίνητα που θα αγόραζε και σε ποιον θα τα πουλούσε…

Εγώ ουδεμία εμπλοκή είχα στις διαπραγματεύσεις και τις αγοραπωλησίες των ακινήτων και ουδεμία εμπλοκή στα χρηματοοικονομικά του ομίλου και στον τρόπο εύρεσης χρηματοδότησης και πιστώσεων από τις τράπεζες. Δηλώνω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο ότι εγώ ουδέποτε ήρθα σε επαφή με υπαλλήλους της τράπεζας για την επίτευξη δανείου…

Την ανεύρεση των δανείων είχε αναλάβει αποκλειστικά, όπως και τη γενικότερη χρηματοπιστωτική πολιτική του ομίλου ο Καρούζος με τους οικονομικούς του συνεργάτες»

Για να στηρίξει τον ισχυρισμό της περί «παντοδυναμίας» του Γιάννη Καρούζου, η Ρεβέκκα Σκαφτούρα αναφέρθηκε στο πως μεταβίβασε τις εταιρείες του ομίλου στον πρώην συνέταιρό του Γ. Ζωγραφάκη ο οποίος μαζί με τον Ιωσήφ Λιβανό έχουν στραφεί πλέον εναντίον του, καταγγέλλοντας τον ακόμη και για σχέσεις με πολιτικούς.

«Ότι ασκούσε την απόλυτη εξουσία του ομίλου ο Ιωάννης Καρούζος αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι πώλησε κυριολεκτικώς σε μία νύκτα εν αγνοία μου όλες τις εταιρείες του στον Ζωγραφάκη, δίχως να το ανακοινώσει σε κανέναν άλλο συνεργάτη του».

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα μετατρέπεται σε «χείμαρρο» κατά του πρώην συζύγου της, λέγοντας: «Δεν μπορούσα να μεταβάλω τις βουλές του Καρούζου, ο οποίος διοικούσε με σχεδόν απολυταρχικό τρόπο τις εταιρίες καθώς ουδεμία ανάμειξη είχα με τα φορολογικά και λογιστικά του ομίλου. Ακολουθούσα τις οδηγίες του».

Όσο για την κατηγορία που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποστηρίζει: «Φοβούμενη ότι ο απρόβλεπτος και ο δεσποτικός Καρούζος μπορούσε εν μία νυκτί να καταστρέψει και τις εταιρίες που προορίζονταν για τα τέκνα μας, αψηφώντας το επιβαλλόμενο πρόστιμο (1 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις) μετέφερα αυτό το ποσό (1,2 εκατ. ευρώ) σε ατομικούς μου λογαριασμούς ώστε να το προστατεύσω από τις επιθυμίες του. Για μεγαλύτερη ασφάλεια θεώρησα ότι έπρεπε να το μεταφέρω σε τρίτο πρόσωπο».

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα μιλά στο υπόμνημά της και για τα δίδυμα παιδιά της, ηλικίας οκτώ ετών τα οποία τη χρειάζονται δίπλα τους, αρνούμενη κατηγορηματικά πως μπορεί να είναι ύποπτη φυγής. «Ουδεμία προσπάθεια να κρυφτώ εν Ελλάδι επέδειξα και ουδέποτε αποπειράθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η σύλληψη μου δεν έλαβε χώρα σε κάποιο απίθανο σημείο αλλά έξω από τη σχολική μονάδα των παιδιών μου που μόλις είχα αφήσει, όπως έκανα εγώ προσωπικά και όχι κάποιο άλλο άτομο από την αρχή της σχολικής περιόδου.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης