Αποστολάκης: Ο έλεγχος των αποθηκών οπλισμού γίνεται κάθε μέρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00
Αποστολάκης: Ο έλεγχος των αποθηκών οπλισμού γίνεται κάθε μέρα

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε συνέντευξή του στο News24/7 αναφέρθηκε στο περιστατικό της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο. Όπως ανέφερε: «Οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες που φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές.Στην περίπτωση της Λέρου δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες όπου φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές. Οι αποθήκες ελέγχονται κάθε μέρα όπως και το περιεχόμενό τους. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να γίνει απογραφή. Απογραφές γίνονται όταν αλλάζουν καθήκοντα οι αξιωματικοί - αποθηκάριοι».

Το ότι η τελευταία απογραφή στη συγκεκριμένη αποθήκη της Λέρου, σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, ο κ. Αποστολάκης απάντησε σχετικά: «Ναι, έγινε γιατί  τότε παραδόθηκαν στον επόμενο αξιωματικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν ελέγχονται καθημερινά. Οι καταστάσεις πρέπει να είναι σύμφωνες μεταξύ τους και πάμε στην... επόμενη μέρα, ούτως ώστε αν κλαπεί κάτι ή αν προκύψει κάποιο άλλο θέμα τότε να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ακόμα: «η αντιτρομοκρατική και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ναυτικού κάνουν την δουλειά τους για το πότε και πως έγινε η καταμέτρηση και είναι απολύτως κατανοητό.  Αλλά δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την ευθύνη του ο αξιωματικός που έχει την απογραφή να προβεί σε καθημερινούς ελέγχους. Καταμέτρηση και καταγραφή γίνεται κάθε μέρα. Δεν νοείται διαφορετικά όταν μιλάμε για στρατιωτικό υλικό».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00