Την απόταξη βαθμοφόρου από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για ενεργητική δωροδοκία, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.

Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση του αρμόδιου Δευτεροβάθμιου Ανακριτικού Συμβουλίου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο εν λόγω βαθμοφόρος διέπραξε το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, συλληφθείς επ΄ αυτοφώρω την 24/10/2008, από κλιμάκιο του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων, εντός της χερσαίας ζώνης Λιμένος Πειραιά, να παραδίδει χρηματικό ποσό σε κυβερνήτη περιπολικού σκάφους του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ακριτικής περιοχής, προκειμένου να παραλάβει αντίγραφο απορρήτου προγράμματος νυχτερινών περιπολιών του σκάφους, με σκοπό να το παραδώσει σε διακινητή έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Ο βαθμοφόρο κηρύχθηκε ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή και κατόπιν, με απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, εντός του 2011, κηρύχθηκε εκ νέου ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, ο εν λόγω βαθμοφόρος στερείται του βαθμού τον οποίο φέρει και δεν εγγράφεται στα στελέχη εφεδρείας του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης