Δεν παρευρέθη τελικά η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Ακτή Μεσσογγή» στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους εργαζομένους της μονάδας, που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα. Έστειλε όμως εκπρόσωπό της, ο οποίος δήλωσε την αδυναμία της επιχείρησης να καταβάλει τις οφειλές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό τον γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, της προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Σοφίας Λίβερη και περισσότερων από 50 εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Κέρκυρας, Μπάμπης Χαραλάμπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχουμε λεφτά»

Ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας υποστήριξε ότι η ιδιοκτησία της επιχείρησης έχει καλή πρόθεση απέναντι στους εργαζομένους της, ωστόσο, δεν μπορεί να πληρώσει λόγω έλλειψης χρημάτων και έκανε λόγο για πιθανότητα να μην μπορέσει καν να λειτουργήσει η μονάδα το φετινό καλοκαίρι, εάν δεν βρεθεί αγοραστής ή επενδυτής. Αποτέλεσμα ουσιαστικά τελικά δεν υπήρξε. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα προγραμματίσει εντός των επόμενων εβδομάδων νέα τριμερή συνάντηση σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αφού εξετάσει τις παραμέτρους με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

«Όχι» Σπυρόπουλου για άλλα αιτήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων επιχείρησαν να θέσουν στο γενικό γραμματέα σειρά ανοικτών ζητημάτων και προβλημάτων του κλάδου στην Κέρκυρα αλλά και το πρόβλημα με τις οφειλές άλλων ξενοδοχείων, ο κ. Σπυρόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση, επικαλούμενος την επικείμενη κατάθεση πακέτου μέτρων στη Βουλή από την κυβέρνηση, εντός του Μαρτίου.

Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν ικανοποίησε καθόλου τους εργαζομένους, αφού έκαναν 500 χιλιόμετρα αυθημερόν μόνο και μόνο για να δουν τον γενικό γραμματέα και να του θέσουν τα προβλήματά τους. Ο εκπρόσωπός τους, Σταμάτης Πελάης, προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τα χρήματα που τους οφείλονται. Άμεσα θα επιχειρηθεί να γίνει συντονισμός δράσης με τους συναδέλφους τους σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Πηγή: corfupress.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης