Αποβλήθηκε μαθήτρια επειδή διαμαρτυρήθηκε στην παρέλαση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 11:07
Αποβλήθηκε μαθήτρια επειδή διαμαρτυρήθηκε στην παρέλαση
Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία έχει προκαλεί η απόφαση της διευθύντριας του 2ου Λυκείου Πύργου να αποβάλει μια 17χρονη μαθήτρια η οποία ύψωσε τη γροθιά της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε, είχε δεχθεί απλώς παρατηρήσεις. Τώρα, αποβλήθηκε και η μαθήτρια προχώρησε σε δηλώσεις...

«Η λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες, που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η μαθήτρια, δείχνοντας ότι η κίνησή της έγινε συνειδητά.


Tο θέμα έφτασε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απ' όπου ενημερώνουν ότι η απόφαση της μαθήτριας να αλλάξει θέση στην παρέλαση χωρίς να ενημερώσει τη γυμνάστριά της (από τη μέση μετακινήθηκε στην άκρη) την οδήγησε στο να γραφτεί στο ποινολόγιο του σχολείου, έπειτα από εισήγηση των δύο γυμναστριών.

Η 17χρονη μαθήτρια, σύμφωνα με το patrisnews.com, αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε με έντονο ύφος στη διευθύντρια του σχολείου λέγοντας «μην τολμήσετε και με γράψετε στο ποινολόγιο, γιατί θα γίνει χαμός».

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κύριο Βένδρα, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο τιμωρήθηκε η μαθήτρια με αποβολή.

Πηγή:ilialive/patrisnews
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 11:53