Αποχή του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές οφειλές από συνέδριο στο Λέχοβο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, 20:34
Αποχή του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές οφειλές από συνέδριο στο Λέχοβο
Την αποχή του από το συνέδριο στο Λέχοβο για το κατοχικό δάνειο ανακοίνωσε με κείμενο που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παρ’ όλο που ο Πρέσβης της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν σχετίζονται τα θέματα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με το θέμα του λεγόμενου «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον», το Εθνικό Συμβούλιο θεωρεί ότι προηγείται το θέμα της εξόφλησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κι έπονται όλα τα’ άλλα.

Επειδή μάλιστα υπάρχουν μερικοί που ισχυρίζονται ότι με τα 115 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα εξοφλήθηκαν, δήθεν, οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για να μη βρεθεί οποιαδήποτε άλλη γερμανική κυβέρνηση να πει το ίδιο, γι’ αυτό δεν δεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε προσφορά από το "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον", όπως και από το "Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας".

Για τους παραπάνω λόγους, το Εθνικό Συμβούλιο δεν συμμετέχει στο συνέδριο που πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες στο Λέχοβο και δεν το θεωρεί θετική εξέλιξη για την επίλυση του μείζονος ζητήματος των γερμανικών οφειλών.

Θεωρεί δε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις, τις οποίες και καταγγέλλουμε».

Το κείμενο υπογράφουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μανώλης Γλέζος, ο γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής Στέφανος Ληναίος και τα μέλη της επιτροπής Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Στέλιος Ζαμάνος, Βασίλης Μπρακατσούλας, Χρήστος Τσιντζιλώνης, Δημήτρης Χαντζαρόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, 20:34