Αποχωρεί από τον Προμαχώνα το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Από την πρώτη κιόλας μέρα των αγροτικών μπλόκων, κλιμάκιο του ΕΕΣ βρισκόταν στον Προμαχώνα και προσέφερε τροφή, νερό και κουβέρτες τόσο στους αγρότες, όσο στους εγκλωβισμένους στα σύνορα οδηγούς.

Για την συνεισφορά των μελών του ΕΕΣ στο μπλόκο μίλησε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ανδρέας Μαρτίνης: «O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) αποσύρεται από τον Προμαχώνα όπου παρείχε τις καλές του υπηρεσίες προς τους αποκλεισμένους οδηγούς και τους αγρότες του μπλόκου. Κάθε έκκλησή μου για άνοιγμα, οριστικό, των συνόρων για ανθρωπιστικούς λόγους έπεσε στο κενό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μαρτίνης μάλιστα δεν παρέλειψε να σχολιάσει την στάση των επικεφαλής του μπλόκου απέναντί του. «Οι επικεφαλής του μπλόκου, ενώ είχαν ζητήσει, επίμονα, συνάντηση στο γραφείο μου με ενέπαιξαν, μη προσερχόμενοι, δύο φορές. Είναι λυπηρό που και μετά την εποικοδομητική συνάντησή τους με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αξιοποίησαν την έκκληση του εκπροσώπου ενός Διεθνούς Ανθρωπιστικού Κινήματος, ώστε να αποχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης