Οι αποσπασμένες από όλη τη χώρα ενισχυτικές δυνάμεις της αστυνομίας, κυρίως των μονάδων των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, που απασχολούνται όλο το τελευταίο διάστημα για τη φύλαξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και της μεταφοράς των σκουπιδιών στο νησί της Κέρκυρας, αποχωρούν από την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου. 

Ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης θα συνεχίσει να φυλάσσεται από το μόνιμο προσωπικό της αστυνομίας στο νησί, το οποίο έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω του συγκεκριμένου ζητήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζεται ότι οι διαχρονικές και έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας για τη λειτουργία του έργου έχει υποχρεώσει τις αρχές να έχουν διαρκώς μεγάλο αριθμό προσωπικού στο νησί, το οποίο ταλανίζεται συχνά από επεισόδια για αυτόν τον λόγο.

Το zougla.gr έχει πραγματοποιήσει ρεπορτάζ-οδοιπορικό στην περιοχή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Ανακοινώνεται ότι, ύστερα από δέσμευση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την προσεχή Δευτέρα 04-02-2019, αποδεσμεύονται οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθεντο από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας, για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις από 26-06-2018, απασχολούνταν στη λήψη αστυνομικών μέτρων για την ομαλή μεταφορά απορριμμάτων από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου στον Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης.»

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης