Αποζημίωση στη Μονή Βατοπεδίου καλείται να καταβάλει ο Βαξεβάνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014, 13:49
Αποζημίωση στη Μονή Βατοπεδίου καλείται να καταβάλει ο Βαξεβάνης
To ποσό των 10.000 ευρώ, ως χρηματική αποζημίωση, καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο έκρινε συκοφαντική και προσβλητική σειρά άρθρων του.

Η υπόθεση αφορά την αγωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου και του ηγούμενού της, γέροντα Εφραίμ, κατά του Βαξεβάνη για δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, με αφορμή την υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου και της Μόνης.

Το δικαστήριο δικαιώνει τη Μονή, επιδικάζοντας ποσό 10.000 ευρώ. Οι δικαστές έλαβαν υπόψιν κυρίως το δημοσίευμα στο περιοδικό Επίκαιρα το 2010, που αποτελούσε αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του δημοσιογράφου, με τίτλο «Βατοπέδι - Συνωμοσία, Αποκρυφισμός και Εξουσία» και υπότιτλο «Ράσα με σπέρμα, αίμα και πολιτική από τις προφητείες και τις ενοράσεις έως την επιχειρηματική διορατικότητα». 

Τέλος, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις της Μονής περί δυσφημιστικών χαρακτηρισμών όσον αφορά το θέμα της ανταλλαγής της Βιστωνίδας, αποφαινόμενο ότι η υπόθεση δεν έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη και το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει αδιευκρίνιστο.

Διαβάστε τις αποκαλύψεις της Ζούγκλας για τη λίμνη Βιστωνίδα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014, 17:24