Αποζημίωση ζητεί ο Αυστραλός που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 10:54
Αποζημίωση ζητεί ο Αυστραλός που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη
Ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας Γκραντ Νίκολας Ουρανί, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό κατά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι στις 17 Ιουλίου, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει αποζημίωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείο που εκπροσωπεί τον 19χρονο Αυστραλό, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Γκραντ συνεχίζει τη θεραπεία του στη Μελβούρνη και δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ λόγω του τραυματισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, αλλά η μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.

Όπως αναφέρθηκε τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ, ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».

Τρεις υπουργοί είχαν επισκεφθεί τον Γκραντ στο νοσοκομείο, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας, όπως επίσης και οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού Μάκης Βορίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Aυτός είναι ο τουρίστας που τραυματίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 14:15

Βορίδης και Κεφαλογιάννη επισκέφθηκαν τον Αυστραλό τραυματία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 18:17

Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς Μαζιώτη-αστυνομικών, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 21:00


*Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 13:03