Αποζημιώσεις 5,92 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 17:17
Αποζημιώσεις 5,92 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών
Πιστώσεις, συνολικού ύψους 5,92 εκατ. ευρώ, για την καταβολή αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες επιταχθέντων ακινήτων για τη διάνοιξη της Ιονίας Οδού και υπό κατασκευή τμημάτων του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, εγκρίθηκαν σήμερα με αποφάσεις του υπουργού υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.

Ειδικότερα, για τμήματα της Ιονίας Οδού, εγκρίθηκαν πιστώσεις, συνολικού ποσού 2,72 εκατ. ευρώ, για την καταβολή αποζημιώσεων των ιδιοκτητών επιταχθέντων ακινήτων, στο τμήμα Κουβαράς - Κομπότι (Αμφιλοχία), και την καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης των ιδιοκτητών, για τη διάνοιξη της οδού «Αντίρριο - Κεφαλόβρυσο», στην περιοχή του δήμου Αντιρρίου.

Επίσης, για τμήματα του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), εγκρίθηκαν πιστώσεις, συνολικού ποσού 2,62 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή δαπάνης επίταξης σε τμήματα στο δήμο Παραληθαίων και στο δήμο Παλαιοκάστρου του νομού Τρικάλων, στους δήμους Παμίσου, Σελλάνων, Σοφάδων, Κάμπου, Μενελαΐδας, Ταμασίου και Καρδίτσας του νομού Καρδίτσας.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Πελοποννήσου, για τα τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα (τμήμα Πάτρα - Πύργος), εγκρίθηκαν πιστώσεις, συνολικού ποσού 576.351,46 ευρώ, για την καταβολή ζημιών επιταχθέντων ακινήτων στο δήμο Λαρισσού και Μόβρης του νομού Αχαΐας και την ανάθεση καθηκόντων τεχνικού συμβούλου, με διάρκεια σύμβασης 24 μηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 17:17