«Αλήτες» και «ανόητοι». Αυτές τις δύο λέξεις που δεν συνάδουν με το επίπεδο που θα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος της επιστήμης χρησιμοποίησε ο καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας σε τηλεοπτική παρέμβαση του για να περιγράψει τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 επειδή τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εν πολλοίς αναποτελεσματικό και σε ορισμένες περιπτώσεις επικίνδυνο.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών είπε κατά λέξη «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να τιναχτούν στον αέρα οι κοινωνίες μας επειδή ένα 10 – 20% αλητών, αντιεμβολιαστών ή ανοήτων, όπως θέλετε πείτε το, έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτό το πράγμα. Το κράτος υπάρχει και μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους …Δεν θα καθόμαστε να παίζουμε με τις δήθεν ευαισθησίες των μεν ή με τις ψευδοελευθερίες των δε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ντροπή για έναν προοδευτικό επιστήμονα και άτυπο σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιεί τόσο απαξιωτικούς και πέρα για πέρα άδικους χαρακτηρισμούς για το 35% των Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Ακόμα χειρότερο, ο καθηγητής Γεροτζιάφας δεν θυμάται ότι οι «ευαισθησίες» και οι «ελευθερίες» είναι ιερές έννοιες για τους αριστερούς. Δεν είναι «δήθεν» και «ψευδό».

Είναι εκπληκτικό ότι όλες αυτές οι απρέπειες βγήκαν από το στόμα ενός ανθρώπου, ο οποίος μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε χαρακτηρίσει «πινοσετικής έμπνευσης» το χαράτσι των 100 ευρώ σε όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν εμβολιάζονται. Ήταν μια ολόσωστη θέση, την οποία ανέδειξε με πρωτοσέλιδο της η «Ζούγκλα».

Ο κ. Γεροτζιάφας θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλοι αυτοί που δεν σπεύδουν στα εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι ούτε αλήτες ούτε ανόητοι. Είναι άνθρωποι με γνήσιο ενδιαφέρον και ανησυχία τόσο για την δική τους υγεία όσο και για την υγεία των συγγενών και των φίλων τους. Όσο για τον κ. Τσίπρα, ίσως είναι αυτός που μάλλον θα πρέπει συμβουλεύσει τον σύμβουλο του για το πώς πρέπει να εκφράζεται όταν μιλάει δημόσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης