Επανάληψη του σκηνικού της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη με το τμήμα των ευέλπιδων να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης επευφημούμενοι από τους πολίτες που είχαν διακόψει την παρέλαση, εξέλιξη που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχαμε χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, από το άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. 

Σημειώνεται ότι μόλις τη Μ. Παρασκευή στον Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου κτυπήθηκαν πολίτες από τα ΜΑΤ όταν θέλησαν να μπουν στην εκκλησία όπου εκκλησιάζονταν γνωστοί πολιτικοί της συγκυβέρνησης. Αποτέλεσμα ήταν χθες να αστυνομοκρατείται ο ναός λόγω των φόβων για επεισόδια, αντί όμως η αντίδραση να έρθει από τους πολίτες, ήρθε από τους στρατιωτικούς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Διαυλείας Γαβριήλ στο Κολωνάκι έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», ξαφνικά, το άγημα της ΣΝΔ άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο συμπαρασύροντας και το πλήθος των πολιτών, ενώ ακόμα και οι ιερείς σταμάτησαν να ψάλλουν αφού οι φωνές των Ευέλπιδων και των Ναυτικών Δοκίμων ήταν τόσο δυνατές που κάλυψαν τις ψαλμωδίες.

Αποσβολωμένοι έμειναν οι πολιτικοί που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες από τη συγκεκριμένη πράξη, με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Τραγάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ν. Μυταράκη, να παρακολουθούν αμήχανα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την ώρα η κρατική τηλεόραση, η οποία κάλυπτε ζωντανά την Ανάσταση από το συγκεκριμένο σημείο, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να κατεβάσει τον ήχο που μετέδιδε το πολύ ιδιαίτερο μήνυμα των ενόπλων δυνάμεων αλλά αυτό τελικά δεν είχε και το προσδοκώμενο για τον τηλεσκηνοθέτη αποτέλεσμα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης