Το 7% αγγίζει η αύξηση των αφίξεων στον Άραξο μεταφέροντας χιλιάδες επισκέπτες στην Δυτική Ελλάδα εκ των οποίων το 75% έχουν ως πρώτο προορισμό την Ηλεία.

Αυτό τονίστηκε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Γιώργου Αγγελόπουλου που βρέθηκε στην Ηλεία με αφορμή την ημερίδα για τον τουρισμό όπου συμμετείχαν και Γερμανοί δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο στο Διοικητήριο προχώρησαν σε ανάλυση των στοχευόμενων παρουσιάσεων του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε πέντε χώρες μέσω εκθέσεων αλλά και των πρωτοβουλιών φιλοξενίας δημοσιογράφων από τις χώρες αυτές. Ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος που είναι και υπεύθυνος για θέματα τουριστικής προβολής αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προβολής του τουριστικού προϊόντος σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Ρωσία.

Παράλληλα έκανε σαφές πως τη νέα προγραμματική περίοδο σε συνεργασία με όλους τους φορείς τουρισμού θα γίνουν νέες στοχευόμενες ενέργειες με στόχο την τουριστική ανάπτυξη. Επεσήμανε ότι στην τουριστική έκθεση στην Ρωσία που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο όπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα είναι παρών θα υπάρξει μία οργανωμένη παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τριών νομών με στόχο την προσέλκυση όσο των δυνατών μεγαλύτερου αριθμού τουριστών. Υπογράμμισε επίσης ότι το λογότυπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έχει στοιχεία από την Ολυμπία «Θεωρώ ότι η Ολυμπία και το Ολυμπιακό Ιδεώδες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν». Αναφέρθηκε επίσης στην διόρθωση του σποτ για την τουριστική προβολή της Ελλάδος μετά από παρέμβαση του ίδιου στην πρώην Υπουργό Τουρισμού που είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθεί η Ολυμπία και μάλιστα να μπει στην αρχή του.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι την νέα σεζόν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό ο σχεδιασμός προβολής θα είναι καλύτερος και με ποιο στοχευόμενες δράσεις. «Δεν είναι τυχαίο ότι ο σχεδιασμός μας μέσα από τις ολοκληρωμένες τουριστικές επενδύσεις –παρεμβάσεις έχει τίτλο «Πολιτισμός και τουρισμός στην Ηλεία» και μάλιστα θα αξιοποιηθεί στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επισκέπτες που διακινήθηκαν στην Δυτική Ελλάδα μέσω του Αράξου είναι από 22 σημεία του κόσμου αφήνοντας στην περιοχή 400.000 ευρώ και μέσω Ακτίου από 18 διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Ακολούθησε ημερίδα στο μικρό συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου στον Πύργο όπου εκτός των δύο αντιπεριφερειαρχών παραβρέθηκαν δύο γερμανοί δημοσιογράφοι, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων, μεγάλων επιχειρήσεων του νομού και άλλων.

ΠΗΓΗ: dete.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης