Θεαματική επίθεση προετοιμάζει Άραβας τρομοκράτης που βρίσκεται στην Ελλάδα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Ο Γκαλέμπ Ταλέμπ, όπως είναι το όνομά του, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είναι μέλος της οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει «υπό τις εντολές του», ομάδα εξτρεμιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Όπως κατέθεσε συνεργός του ο οποίος συνελήφθη στον Λίβανο, «ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια, που έλαβε από ιμάμη- και κάνει ό,τι μπορεί για να συνδυάσει την δράση του, με μία άνετη και ευχάριστη ζωή». Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006. Η έκρηξή της αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, αναφέρει η Corriere Della Sera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης