Βαριές ποινές και “τσουχτερά” πρόστιμα σε 3 διακινητές 35 προσφύγων και μεταναστών που αναζητούσαν καλύτερη τύχη πληρώνοντας από 2,5-3.000 ευρώ, επικύρωσε το Πονικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιβάλλοντας συνολικά (για δυο δικογραφίες) 92 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 830.000 ευρώ.

Η τυπική επικύρωση της ποινής κρατά στις φυλακές (Κομοτηνής, Γρεβενών και Τρικάλων) τους 3 διακινητές που σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία των προσφύγων και ανέλαβαν ως σύγχρονοι δουλέμποροι να τους μεταφέρουν, κατά τη διάρκεια του πρώτου πρώτου προσφυγικού κύματος το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη περίπτωση, καταδικάστηκε ο οδηγός (υπήκοος Μπαγκλαντές) φορτηγού αυτοκινήτου στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν στριμωγμένοι και κλειδωμένοι 17 υπήκοοι Αφγανιστάν οι οποίοι ειχαν πληρώσει για να φτασουν στην Πάτρα κι από εκεί στην Ιταλία. Ο οδηγός του φορτηγού από το Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 42 ετών (από την οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη) και σε χρηματική ποινή 190.100 ευρώ.

Στη δευτερη περιπτωση δυο Τούρκοι δουλέμποροι το 2014 προσπαθησαν με φουσκωτό να πέρασουν 18 Σύρους και συνελήφθησαν στη Χίο. Οι δύο διακινητές καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 25 ετών ο καθένας και χρηματική ποινή 370.000 ευρώ (συνολικά 740.000 ευρώ).

Ολοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο αλλά έχασαν τη δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης