Άρειος Πάγος: Οι εργοδότες θα μπορούν να αξιοποιήσουν δικαστικά τα δεδομένα των υπολογιστών πρώην εργαζομένων τους

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 19:16
Άρειος Πάγος: Οι εργοδότες θα μπορούν να αξιοποιήσουν δικαστικά τα δεδομένα των υπολογιστών πρώην εργαζομένων τους
Σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου, οι εργοδότες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε δικαστικές διαμάχες με πρώην εργαζόμενους τους στοιχεία από τον σκληρό δίσκο των υπολογιστών που μπορεί να αποδεικνύουν διαρροή πληροφοριών προς ανταγωνιστική επιχείρηση.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ως θεμιτή ενέργεια το να ανασύρουν οι εργοδότες τα στοιχεία που περιέχονται στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν νόμιμα ενώπιον των δικαστηρίων, για ποινική και αστική διεκδίκηση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε δεν τίθεται θέμα παραβίασης του συνταγματικά κατοχυρωμένου απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, αλλά ούτε είναι απαραίτητη η συναίνεση των υπαλλήλων για να ανασυρθούν στοιχεία από τον υπολογιστή της εταιρείας .

Οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζεται στην απόφαση, έχουν καθήκον πίστης προς τον εργοδότη τους και υποχρεούνται να μην ενεργούν ανταγωνιστικές πράξεις οι οποίες να βλάπτουν τα συμφέροντα του, όπως είναι η άσκηση για δικό τους λογαριασμό και με άγνοια του εργοδότη, εμπορικών εργασιών, ομοίων ή παρομοίων με αυτών του εργοδότη που απασχολούνται.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, 19:16