Οργισμένοι για την αδιαφορία των αρμοδίων και απελπισμένοι δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι στα χωριά του Φαλάνθου, αφού καθημερινά βλέπουν τα ζώα τους να ψοφάνε το ένα μετά το άλλο από τον καταρροϊκό πυρετό.

Ο Τσελεπάκος, οι Δαβιές, τα Μαντέϊκα, το Χρυσοβίτσι, τα Αγιωργίτικα, τα Πιάνα, το Ροεινό και η Σιλίμνα είναι τα χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες στα κοπάδια. Σοβαρό πρόβλημα έχουν επίσης η Στεμνίτσα αλλά και η Βυτίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κτηνοτρόφοι επιρρίπτουν ευθύνες στην στην περιφέρεια και ειδικότερα στον περιφερειάρχη για την αδιαφορία που λένε ότι επιδεικνύει, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο μέτρα πρόληψης δεν πάρθηκαν, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να μην πεθαίνουν τα πρόβατα τους. 

Ειδικότερα εν ξέρουν τι να κάνουν όταν αρρωσταίνουν τα ζώα αλλά και τι να το κάνουν όταν αυτά πεθαίνουν με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα βουνά και τα ρέματα σορούς προβάτων.

Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούν την περιφέρεια να τους κοιτάξει και μέσα από την κάμερα του kalimera-arkadia.gr που βρέθηκε κοντά τους, εκλιπαρούν προσωπικά τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να δώσει τη λύση, να τους δώσει το ανάλογο φάρμακο για να σώσουν τα κοπάδια τους και κατ’ επέκταση ολόκληρες οικογένειες που ζουν από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης