Με αφορμή το Πανελλαδικό συνέδριο των αστυνομικών, που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας, Τάκης Καγκαράκης παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά γιατί παραμένουν πολλά άλυτα ζητήματα» είπε και ζήτησε «να αναγνωριστεί ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή» η δουλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ότι έχουν εξαγγελθεί πολλές αλλαγές από το 2013 αλλά δεν έχει γίνει τίποτα όσον αφορά -για παράδειγμα- στην εκπαίδευση τους.

Έδωσε εύσημα στο τμήμα ασφαλείας Τρίπολης «γιατί εξιχνίασε μια εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πολλές κλοπές στην Αρκαδία, μετά από 24ωρα δουλειάς».

Για την υλικοτεχνική υποδομή είπε ότι «είναι βαλτωμένο το θέμα, ο αστυνομικός προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα εσωτερικά, το 2014 θα είναι χειρότερα τα πράγματα γιατί τα κονδύλια είναι μηδαμινά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο ανέφερε ότι «κάναμε μεγάλο αγώνα μέσα στο 2013, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο αλλά έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις. Υπάρχουν αιτήσεις για την μετακίνηση ατόμων από την Αθήνα στην Κόρινθο, οι αιτήσεις είναι πολλές, αν υλοποιηθούν όλες θα έχουμε λύσει το πρόβλημα, κρατάμε βέβαια μικρό καλάθι».

Για τους δημοτικούς αστυνομικούς είπε ότι «θα ενσωματωθούν στην ελληνική αστυνομία περίπου 10 άτομα, οι αρμοδιότητες τους αυτή τη στιγμή έχουν περάσει όλες σε μας με το υπάρχον προσωπικό, έχουμε γυρίσει πίσω όπως γινόταν και παλιότερα, είμαστε αντίθετοι στο να ενσωματωθούν σε μας οι δημοτικοί αστυνομικοί, έπρεπε να μείνουν εκεί με μια σωστή διαχείριση από πλευράς των δήμων».

Επίσης μετέφερε τη δυσαρέσκεια των αστυνομικών όταν βρίσκονται σε διαδηλώσεις απέναντι από τους εργαζομένους, που διαμαρτύρονται δικαίως.

Tέλος, είπε ότι λόγω της κρίσης το έγκλημα καλπάζει και τόνισε ότι είναι σημαντικό να παίρνουν τα ρεπό τους οι αστυνομικοί και τις άδειες τους… Αναφέρθηκε και σε μια θετική εξέλιξη, για τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος 3094/2001, σύμφωνα με το οποίο οι διοικητές θα εκδίδουν την υπηρεσία των εργαζομένων σε εβδομαδιαία βάση. «Μένει μόνο να εφαρμοστεί, να το παρακολουθούμε για να μην ατονήσει», είπε.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης