«Αρμάτα»: Όλα τα βλέμματα στη μεγαλύτερη γιορτή των Σπετσών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, 22:43
«Αρμάτα»: Όλα τα βλέμματα στη μεγαλύτερη γιορτή των Σπετσών
Tο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στις Σπέτσες η Αναπαράσταση της Ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών.

Ο Δήμος Σπετσών με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από τις 3 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, τιμά όπως κάθε χρόνο την κορυφαία εκδήλωση ηρωισμού των Σπετσιωτών, τη Ναυμαχία των Σπετσών που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 και η οποία έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821.


Διοργανώνει την «Αρμάτα» τη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού, με αναπαράσταση της ένδοξης Ναυμαχίας, πλαισιωμένη από εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι Σπετσιώτες αφιέρωσαν τη νίκη τους στην Παναγία, κτίζοντας το εκκλησάκι Παναγία Αρμάτα, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, βοήθησε τους Έλληνες να κατατροπώσουν τον τουρκικό στόλο.

Κατά την αναπαράσταση στο λιμάνι του νησιού, εξιστορούνται τα γεγονότα της ιστορικής εκείνης νύχτας και η ατμόσφαιρα είναι συγκινητική.

Μετά την καταστροφή της ναυαρχίδας ακολουθούν ιδιαίτερα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά που κάνουν μικρούς και μεγάλους να βγάζουν επιφωνήματα.

Η μοναδική ατμόσφαιρα είναι εκείνη που κάνει χιλιάδες έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες να συρρέουν στις Σπέτσες το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Άπαντες είναι πιστοί στην επίσκεψή τους κάθε χρόνο.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, 23:19