Με μία απολογία «ποταμό» ο 30χρονος ηθοποιός Γ.Κ ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ενός 24χρονου οδηγού ταξί,  το Νοέμβριο του 2018, αρνήθηκε μπροστά σε τακτικούς δικαστές και ενόρκους όσα του αποδίδονται και τα οποία τον κρατούν στη φυλακή επί 443 ημέρες.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός ο οποίος δε δίστασε να μιλήσει ανοιχτά  για τις ερωτικές του προτιμήσεις, παραδέχτηκε πως έχει σεξουαλικές σχέσεις και με τα δύο φύλα, όπως και την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά  αλλά τόνισε κατηγορηματικά πως ουδέποτε διέπραξε όσα του καταλογίζει το φερόμενο ως «θύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ», είπε χαρακτηριστικά,  κλείνοντας το πρώτο μέρος της απολογίας του η οποία θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 24 Φεβρουαρίου, ο κατηγορούμενος ηθοποιός ο οποίος απέδωσε την «ατιμωτική» εμπλοκή του στην υπόθεση,  στο φόβο που διακατείχε τον 24χρονο οδηγού ταξί πως μπορεί να καταλήξει στη φυλακή, λόγω της παλαιότερης υπόθεσης που τον βάρυνε για ναρκωτικά.

Έτσι, προσπάθησε να εξηγήσει ο 30χρονος ηθοποιός την  επιμονή με την οποία ο οδηγός ταξί τον κατηγορεί από τη στιγμή που τον μετέφερε κοιμισμένο, στο Ιπποκράτειο,  εκείνο το βράδυ, πως τον είχε βιάσει.

«Όταν ξύπνησα  στο Ιπποκράτειο, άνοιξα τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα που είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε ένα χρήστη σε αυτή την κατάσταση. Όταν είδα το γιατρό κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα να με κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξεταστώ γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένεια μου. Κάπου εκεί βλέπω στο βάθος τον οδηγό να ουρλιάζει «τι μου κάνατε αλήτες;». Προσπέρασε τους πάντες και ήρθε και με χτύπησε. Ξαφνικά άρχισαν να με τραβάνε. Ο ένας αστυνομικός που έβαζε χειροπέδες και ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες την ταυτότητα μου. Με συνέλαβαν χωρίς λόγο, απλώς επειδή κάποιος ούρλιαζε. Το 1,5 γραμμάριο το βρήκαν στο τμήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 30χρονος ηθοποιός προσπάθησε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της κούρσας , καταλήγοντας πως ο οδηγός φοβήθηκε πως θα μπλέξει και για το λόγο αυτό έπλασε ένα ολόκληρο σενάριο.  «Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ζητάει ιατροδικαστή. Μέχρι που αποκοιμήθηκα εγώ, χαζολογούσαμε, δεν είχε γίνει τίποτα. Αυτός δεν αποκοιμήθηκε πουθενά! Τα gps το δείχνουν! Σε 16 λεπτά που σταματήσαμε σε σημείο εμφανές που κανείς δεν μπορούσε να πάθει κανένα κακό. Δεν παραδέχεται ότι ήρθε βόλτα μαζί μου στο πάρκο προκειμένου να αποκρύψει οποιαδήποτε συμπεριφορά δική του που ίσως υποκρύπτει ομόφυλο ερωτισμό. Πως όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε σαν τρελός να με σώσουν οι γιατροί και μετά ζητούσε ιατροδικαστή. Όταν ένας άνθρωπος έχει περάσει από ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών και φτάνει σε ένα νοσοκομείο με έναν που έχει πάνω του ναρκωτικά και είναι τέζα, γι αυτό φώναζε, φοβόταν μήπως πάει φυλακή».

Επικαλούμενος το γεγονός ότι  δε βρέθηκε δικό του DNA στο ταξί που να δείχνει πως υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους, ο ηθοποιός αναζήτησε τα πιθανά κίνητρα του οδηγού ταξί.  «Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεων του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί. Εξετάστηκε 20 ώρες μετά, δεν θα επωμιστώ εγώ ότι κάνει εκείνος. Ακόμα και όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε διπλάσια ώρα. Πιστεύω ότι σκέφτηκε να με παρατήσει κάπου αλλά μετά θυμήθηκε ότι τον είχα πάρει από beat. Πιστεύω ότι εάν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχα βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένεια μου. Σε όλη τη ζωή μου όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή την θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως στο ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ».

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός αναφέρθηκε σε όσα έγιναν από τη στιγμή που μπήκε στο ταξί, τι είπαν μεταξύ τους αλλά και τις ενδιάμεσες στάσεις που έκαναν.  « Του ζήτησα να με πάει στην Ομόνοια σε ένα κατάστημα ερωτικών ειδών γιατί αργότερα θα έβρισκα ένα φίλο μου χωρίς να έχουμε ορίσει ώρα. Τον ρώτησα αν θα με περιμένει με ανοιχτό ταξίμετρο ή αν πρέπει να πάει αλλού. Ο λόγος που το ζήτησα ήταν επειδή έκανα χρήση ουσιών για συνεχόμενες ημέρες και στο παρελθόν όταν ήμουν σε τέτοια κατάσταση με χρέωναν άσχετα ποσά επειδή ήταν κλειστό το ταξίμετρο. Πέρασε ένα τέταρτο στο sex shop και μετά μπήκα σε ένα κατάστημα με ρούχα, κάνοντας του νόημα να με περιμένει. Εκείνος νόμιζε ότι του έκανα νόημα να βγει και ήρθε έξω από το κατάστημα ρούχων να δει αν χρειάζομαι κάτι. Του έδωσα την σακούλα από το κατάστημα ερωτικών ειδών, την πήγε στο αμάξι και πήρα τα ρούχα από το δεύτερο κατάστημα και μπήκα στο ταξί. Του είπα να με πάει στο Μοναστηράκι να φάω κάτι. Εκεί είδα ότι το ταξίμετρο κλειστό. Του λέω γιατί το έκλεισες; Μου λέει μην ανησυχείς ξέρω τις διαδρομές» είπε ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός υποστήριξε ότι έπιασαν συζήτηση γενικού περιεχομένου, από την δουλειά που κάνουν, τις ερωτικές προτιμήσεις και τις οικογένειες μας. «Έχω σχέση με μια κοπέλα αλλά δεν κάνω διακρίσεις σε σχέση με το φύλλο. Δεν κάνω διακρίσεις, έχω εμπειρίες και μετά δυο φύλα» είπε ο ηθοποιός πως του εκμυστηρεύτηκε ο οδηγός ταξί.

Φτάνοντας στο κατάστημα που σταμάτησαν για φαγητό, ο ηθοποιός κατέβηκε να φάει. «Μου είπε να κατέβει κι εκείνος να πάει τουαλέτα. Αυτός ήταν ο λόγος που κατέβηκε. Παραγγείλαμε και οι δυο τελικά φαγητό, όταν εκείνος έβγαλε να πληρώσει επειδή είχε 50αρικο και δεν υπήρχαν ρέστα του είπα «άσε πληρώνω εγώ και τα βρίσκουμε στην κούρσα…Μετά σκέφτηκα μέχρι να μου στείλει  μήνυμα ο φίλος μου να βρεθούμε να πάμε να δούμε τι γίνεται στο πάρκο εκείνο κάτω από το Γκάζι, που ήξερα ότι γίνονται υπαίθριες γνωριμίες ομοφυλοφίλων ατόμων» υποστήριξε ο κατηγορούμενος και περιέγραψε ότι αποφάσισαν να πάνε «όπως πάνε δυο φίλοι σε παράδρομο στη Συγγρού να κάνουν πλάκα για δέκα λεπτά».

Φτάνοντας στο παρκάκι υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι, όπως περιέγραψε ο κατηγορούμενος. «Είδα έναν μελαχρινό τύπο να μας κοιτάζει. Του λέω «ρε μας κοιτάζει αυτός». Το συζητήσαμε και ο τύπος ήρθε προς το μέρος μας. Ήρθε λίγο στο παράθυρο μου και συζητήσαμε λίγο. Βγήκαμε μετά από το ταξί. Εκεί ο τύπος μου πρότεινε να κάνουμε κάτι ερωτικό και του λέω «όχι εγώ, το παιδί είπα» κι έδειξα τον οδηγό κάνοντας πλάκα. Μετά του είπα να πάμε καμία βόλτα στο παρκάκι να δούμε τι παίζει. Περίμενα να μου στείλει ο φίλος μου να τον συναντήσω».

Όταν πήγαν πιο μέσα στο αλσύλιο βρήκαν ξανά τον τύπο που είχαν δει λίγα λεπτά νωρίτερα, συνέχισαν να προχωρούν. «Κάποια στιγμή τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Άρχισα να τον ψάχνω και μετά από πέντε λεπτά άρχισα να σκέφτομαι μήπως έφυγε μαζί με τα πράγματά μου. Τον πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και δεν το σήκωσε. Με πήρε πίσω και μου είπε ότι είναι στο ταξί. Όταν έφτασα εκείνος κάτι έφτιαχνε στο πορτ μπαγκάζ. Στο μεταξύ είχα δώσει ραντεβού με τον φίλο μου σε 40 λεπτά από τότε στο σταθμό Αττική. Σε εκείνο το σημείο, από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα» είπε ο κατηγορούμενος.

Η μητέρα του οδηγού ταξί επιτέθηκε φραστικά προς τον κατηγορούμενο ηθοποιό, στο τέλος της διαδικασίας, φωνάζοντας :«Αν αυτός ο άνθρωπος βγει έξω η επόμενη μάνα θα κλαίει το παιδί της στο χώμα».

Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβουν οι αστυνομικοί όταν από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στον οδηγό ταξί του είπε: «Μισή ώρα τι κάναμε στο πάρκο αγορίνα μου;» την ώρα που η μητέρα του «θύματος» επιχειρούσε να τον φτύσει.

Στο πλευρό του ηθοποιού βρέθηκαν η Μάνια Παπαδημητριου και ο Σπύρος Μπιμπίλας, οι οποίοι κατέθεσαν όσα γνωρίζουν για τον χαρακτήρα του .  «Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι σαν αδελφός μου. Δεν το έχει κάνει» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος ο οποίος είπε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο στο Facebook πριν από ένα χρόνο και υποστήριξε: « Η προσφορά σεξ είναι απλή στις μέρες μας. Το να χρειαστεί κάποιος να βιάσει όταν έχει να πάει σε σεξουαλικό πάρτι, είναι αχρείαστο».

Σύμφωνα πάντως με την κατάθεση  του γενετιστή Γιώργου Φίτσιαλου, « στο ταξί δεν βρέθηκε ίχνος σπέρματος ή αίματος που να δείχνουν δείχνουν εικόνα σεξουαλικής πράξης». Από την εξέταση που έγινε στο σώμα του οδηγού ταξί, ο γενετιστής  κατέθεσε πως υπήρξε dna του κατηγορουμένου.

«Δεν γίνεται να υπήρξε 18 λεπτά επαφή κατά το κατηγορητήριο, να υπήρξε τριβή και όχι απλή επαφή και να μην έχει βρεθεί ίχνος γενετικού υλικού. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τόνους! Αποκλείεται να έχει συμβαίνει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο αμάξι αυτό» ανάφερε ο μάρτυρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης