Κάποιοι έτρεξαν πιο γρήγορα απ’ όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να σκοντάψουν. Από το βράδυ της Δευτέρας σε πρωτοσέλιδα ιστοσελίδων αλλά και στα κεντρικά δελτία τηλεοπτικών σταθμών εμφανίστηκαν δύο φωτογραφίες οι οποίες ανήκουν κατά τα προαναφερθέντα ΜΜΕ σε «τρομοκράτες» οι οποίοι ευθύνονται για την βόμβα στο ΣΚΑΙ.

Οι έμπειροι αστυνομικοί συντάκτες την ίδια ώρα απέρριπταν κατηγορηματικά πως υφίσταται επίσημα ή ανεπίσημα μια τέτοια πληροφορία από τους αρμόδιους κύκλους οι οποίοι διαχειρίζονται αυτή την υπόθεση.
Το πρωί της Τρίτης στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αλλά και ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσαν πως υφίσταται τέτοια «διαρροή φωτογραφιών» προς τα ΜΜΕ. Μέσα λοιπόν στον ορυμαγδό και τον κονιορτό που σήκωσε η βομβιστική αυτή ενέργεια αναζητείται και ο φορέας ή οι φορείς ή απλά ο μηχανισμός ο οποίος «διαρρέει» τέτοιου είδους πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιχνίδια των μηχανισμών είναι καλό να τα ξέρει η δημοσιογραφία αλλά όχι να τα αναπαράγει. Όπως σημειώνεται μάλιστα και σε δημοσίευμα του bloko.gr, στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου υποστηρίζουν ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο, χωρίς συγκεκριμένα και χειροπιαστά ευρήματα και σίγουρα χωρίς ενδείξεις για τα πρόσωπα που συμμετείχαν ενεργά ή περιφερειακά στη βομβιστική επίθεση ενάντια στον τηλεοπτικό σταθμό.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι οι φωτογραφίες ατόμων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκονται μέχρι αυτήν την ώρα με την υπόθεση, ενώ αποτελούν πεδίο έρευνας παλαιότερης υπόθεσης και όχι της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης