Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου μετά τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων που κάνουν λόγο για ποσό 1.000 ευρώ από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία το οποίο φέρεται να βρέθηκε στον κοινό λογαριασμό που διατηρεί με τον σύζυγο της – γιατρό στο επάγγελμα.

Η κ. Ράικου, η οποία είχε παραιτηθεί τον Μάρτιο του 2017 από τη θέση της ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως το ποσό αυτό αφορά ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009. Το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό που ο σύζυγος της κ. Ράικου για τυπικούς λόγους τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του, ενώ η καταβολή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση έχει με την εταιρεία.
Η εισαγγελέας προτίθεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος της για τα εν λόγω δημοσιεύματα.
Υπενθυμίζεται πως η κ. Ραίκου, παραιτούμενη είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα συμφέροντα που την έχουν στοχοποιήσει και πως η ίδια, όπως χαρακτηριστικά τόνιζε, δεν σκοπεύει να μετατραπεί σε Ιφιγένεια, σημειώνοντας: «Ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή, δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης