Αρνείται τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ο καταδικασθείς για τη δολοφονία Λουκμάν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:37
Αρνείται τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ο καταδικασθείς για τη δολοφονία Λουκμάν

Αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, απολογούμενος, ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν, Χρήστος Στεργιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη και πλέον είναι ελεύθερος. Πριν από δύο μήνες αφέθηκε ελεύθερος, όπως και ο συγκατηγορούμενός του για τη δολοφονία του Λουκμάν, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Αμφότεροι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ύστερα από 6,5 χρόνια στη φυλακή και οι δύο αποφυλακίστηκαν.

Απολογούμενος το πρωί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο Χρ. Στεργιόπουλος επανέλαβε όσα έχει ήδη ισχυριστεί και στη δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν. 

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «Οδηγούσαμε με τη μηχανή στα Πετράλωνα, είχαμε πάει μια βόλτα, γιατί είχα αγοράσει καινούργια μηχανή. Ο Λουκμάν ήταν μπροστά μας με ποδήλατο στον δρόμο και πίσω ακολουθούσαμε εμείς. Όπως πηγαίναμε στον δρόμο, ο Λουκμάν μάς εμπόδισε να τον προσπεράσουμε και με το ποδήλατο μας έκλεισε τον δρόμο. Υπήρξε τσακωμός και βρισιές, και στη συνέχεια ο Λουκμάν επιτέθηκε στον συγκατηγορούμενό μου. Του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον κρατούσε στο έδαφος. Φοβήθηκα και κατέβηκα να τον βοηθήσω και να τον απεγκλωβίσω».

Πρόεδρος: Τι σας έκανε να τον χτυπήσετε με μαχαίρι;

Κατηγ.: Ήταν της στιγμής, έγινε ασυναίσθητα. Τον χτύπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα. Δεν ήθελα να γίνει αυτό που συνέβη. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα το είχα κάνει. 

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση στο ακροατήριο «Μα τον σκότωσες».

Πρόεδρος: Δεν προσπαθήσατε να βοηθήσετε μετά το θύμα.

Κατηγ.: Μόλις τελείωσε η αντιπαράθεση είχε τις αισθήσεις του, σηκώθηκε και περπατούσε. Δεν καταλάβαμε ότι έχει πρόβλημα.

Πρ: Προσπαθήσατε να διαφύγετε, λέει η αστυνομία.

Κατηγ.: Όχι, πήγαμε στο Σύνταγμα για να στρώσουμε τη μηχανή.

Πρ.: Γιατί είχατε μαζί σας μαχαίρι; 

Κατηγ.: Το μαχαίρι το είχα μαζί μου γιατί ήταν απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά μου, δούλευα στην Πυροσβεστική.

Πρ.: Ο φίλος σας γιατί είχε μαχαίρι; 

Κατηγ.: Αυτό δεν το ξέρω. 

Πρ.: Είναι περίεργο αυτό

Κατηγ.: Δεν είμαστε πολύ φίλοι, πηγαίναμε καμία φορά βόλτα μαζί, αλλά δεν τον ξέρω καλά. 

Η απολογία του θα συνεχιστεί την Τετάρτη. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:39