Συνολικά 198 δείγματα ανίχνευσης κορωνοϊού ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν όλα αρνητικά, όπως ανακοινώνει η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στις φυλακές με αφορμή την περίπτωση κρατουμένου που στην πρώτη εξέταση βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο τα δύο επαναληπτικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο ίδιος δεν έδειξαν μόλυνση στον ιό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής:

«Σε συνέχεια χθεσινής μας ενημέρωσης, σχετικά με αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης για τον κορωνοϊό Covid-19 σε αλλοδαπό κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, ανακοινώνεται ότι ελήφθησαν από αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., εντός του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης και εξετάστηκαν συνολικά (198) δείγματα ανίχνευσης κορωνοϊού από σχετιζόμενα με το περιστατικό άτομα (κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι), τα αποτελέσματα των οποίων είναι όλα αρνητικά.

»Η ετοιμότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης