Αρνητικά στον κορωνοϊό είναι τα δείγματα των δύο μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για να επιστρέψουν στην Αθήνα οι δύο μαθητές, ενδεχομένως και απόψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό πως το Κολλέγιο Αθηνών ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών πως νοσεί από τον κορωνοϊό μητέρα δύο μαθητών του κολλεγίου.

Το Κολλέγο Αθηνών, με στάση υπευθυνότητας, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Α.1. Οι μαθητές που επέστρεψαν από το Λονδίνο εξακολουθούν να είναι ασυμπτωματικοί και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται σε εξέταση από τα Νοσοκομεία Αναφοράς. Κάποιοι εξ αυτών, που εξετάστηκαν με δική τους πρωτοβουλία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, ήταν αρνητικοί. Σε κάθε περίπτωση, είτε οι μαθητές βγήκαν αρνητικοί είτε δεν εξετάστηκαν, η οδηγία για 14ήμερο αυτο-περιορισμό που έλαβαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο από τον Ε.Ο.Δ.Υ. δεν αναστέλλεται και ισχύει για τους συγκεκριμένους μαθητές μέχρι να δοθούν νεότερες οδηγίες. Το Σχολείο μας θα διαφυλάξει την πιστή τήρηση της συγκεκριμένης οδηγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α.2. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εξετάσεων των δύο μαθητών μας που παρέμειναν στο Λονδίνο για εξετάσεις από το National Health Service (N.H.S.) και είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Β. Ο Ε.Ο.Δ.Υ. επικοινώνησε με κάποιους από τους γονείς μαθητών μας που είχαν ταξιδέψει με τα παιδιά τους/μαθητές μας στις πληγείσες περιοχές την προηγούμενη εβδομάδα και ενημερώθηκε ότι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε αυτό-περιορισμό. Καλούνται και τυχόν γονείς που ήταν οι ίδιοι ή/και τα παιδιά τους στις πληγείσες περιοχές και δεν έχουν επικοινωνία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τον Οργανισμό στο τηλέφωνο 210-52.12.054.

Γ. Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ. τα αδέρφια των μαθητών μας που ήταν στο Λονδίνο ή σε άλλες πληγείσες ή πληττόμενες περιοχές ΔΕΝ παραμένουν σε αυτο-περιορισμό αλλά συνεχίζουν να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων λοιμώξεως του αναπνευστικού (π.χ. πυρετός, βήχας κ.λπ.) θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους και τον Ε.Ο.Δ.Υ. στο τηλέφωνο 210-52.12.054.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υγείας για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο κορονοϊό (27/02/2020)».

Τέλος σας προωθούμε από το Αυτοτελές Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. την ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  για τον Κορωνοϊό με θέμα: «Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση».

Σχετικοί σύνδεσμοι: https://www.minedu.gov.gr/anak/socialmedia.jpg
                                     https://www.minedu.gov.gr/anak/coronoiosfaqinside.pdf

Όπως διαπιστώνετε η εγκυρότερη ενημέρωση επί του θέματος προέρχεται από το Σχολείο μας, το οποίο είναι σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς: Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας/Ε.Ο.Δ.Υ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης