Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ό,τι αφορά στον Ολλανδό τουρίστα που παρουσίασε «ύποπτα» συμπτώματα, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα για το βακτήριο χολέρας είναι αρνητικό.

Ωστόσο, η ιατρική διερεύνηση συνεχίζεται – σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο θα ακολουθήσουν μοριακές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις – και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη, με αποτέλεσμα οι λοιμωξιολόγοι να κρατούν στάση αναμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται, ότι συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς από την Κυριακή νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας τουρίστας που παραθέριζε στη Κω και εμφάνισε συμπτώματα που μαρτυρούσαν πιθανή μόλυνση του από το βακτήριο της χολέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 79χρονος άνδρας από την Ολλανδία παραθέριζε από τις 20 Σεπτεμβρίου με τη σύζυγό του στην Κω, ωστόσο έξι ημέρες μετά την άφιξη του στη χώρα μας είχε ενοχλήσεις που αρχικά οι γιατροί απέδωσαν σε γαστρεντερίτιδα. .

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσα σε λίγες ώρες, ήταν ο λόγος που οι γιατροί του νοσοκομείου του νησιού αποφάσισαν την άμεση διακομιδή του στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων έχει μεταβεί στην Κω προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα. Παράλληλα ερευνώνται τα δρομολόγια που έχει κάνει ο τουρίστας μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.

Τι ανακοίνωσε το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία»

Κατόπιν σχετικών αναφορών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιβεβαιώνουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής 27/09/2015 μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο και ιδιωτικό ασθενοφόρο συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Ολλανδός υπήκοος 79 ετών προερχόμενος από το Νοσοκομείο της Κω με σοβαρό οξύ διαρροϊκό σύνδρομο.

Από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του ο ασθενής νοσηλεύεται σε ειδικό χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και ειδικά μέτρα προστασίας και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και τις προδιαγραφές του οργανισμού Joint Commission International του οποίου την διαπίστευση κατέχει το ΥΓΕΙΑ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αρμοδίως το ΚΕΕΛΠΝΟ και εστάλησαν όπως προβλέπεται καλλιέργειες στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας όπου και αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα.

«Η Κως αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες της», λέει ο δήμαρχος του νησιού

Ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τη διερεύνηση συμπτώματος λοιμώδους γαστρεντερίτιδας, σε ηλικιωμένο επισκέπτη του νησιού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κως αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες της. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το νησί μας. Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταδοτικής λοιμώδης νόσου».

Σε αυτή τη φάση συμπλήρωσε ο κ. Κυρίτσης, «περιορίζομαι μόνο να επισημάνω ότι ο Δήμος Κω δεν ενημερώθηκε για το περιστατικό από αυτούς που όφειλαν να μας ενημερώσουν. Η πληροφόρηση μας προήλθε από άλλη πηγή και μόνο τότε κινητοποιήθηκαν οι εντεταλμένοι κρατικοί φορείς.»

Καθιστώ σαφές προς όλους τόνισε ο δήμαρχος Κω «ότι ο Δήμος Κω θα προασπίσει τη δημόσια υγεία των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού με κάθε τρόπο. Όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους την θέσουν σε κίνδυνο θα αντιμετωπιστούν με πολύ σκληρό τρόπο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης