Αρνητικός βγήκε στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού ο 36χρονος ιερέας από τη Θεσσαλονίκη, για τον οποίο υπήρξε ανησυχία ότι ήταν το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.  

Ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε ότι αρνητικός δεν βρέθηκε μόνο ο ιερέας, αλλά και όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και υποβλήθηκαν σε τεστ. «Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά τεστ των κληρικών, όπου την Κυριακή, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής. Είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου του εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντός τους είναι αρνητικά» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Συκεών είπε πως δεν γνωρίζει πώς το αρχικό θετικό τεστ έγινε αρνητικό, αλλά επισήμανε ότι πρόκειται για συχνό λάθος και συμπλήρωσε ότι ο ιερέας είχε μόνο πονοκέφαλο, ο οποίος δεν οφείλεται σε Covid-19. Την ίδια στιγμή και τα  320 rapid tests που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής ήταν αρνητικά.

Ο κ. Δανιηλίδης άφησε αιχμές για τη συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι δεν έχει πάρει απάντηση από τους γιατρούς, ενώ δύσκολη είναι η επικοινωνία ακόμα και με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης