Με μεγαλοπρέπεια, έλαβε χώρα σήμερα η τελετή θεμελίωσης για την ανέγερση του ξενώνα για ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στην περιοχή Αύλιζα Αχαρνών. Το έργο αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή», ενώ τη λειτουργία της θεμελίωσης τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, η Μαρί Κυριακού, ως πρέσβειρα των πανανθρώπινων αξιών της κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού, τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο τού υπό ανέγερση ξενώνα, ο οποίος θα αποπερατωθεί μέσα στα επόμενα 2 έτη και θα φιλοξενεί 25 παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος επισήμων χαιρέτησαν την εκδήλωση, τονίζοντας στις ομιλίες τους την ανάγκη στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών που καταδεικνύουν το καλό κοινωνικό μας πρόσωπο. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, ο Πρόεδρος του Σταθμού της Αρωγής Γιάννης Γρηγοριάδης, η Πρόεδρος του Σωματείου Αρωγή Βίκυ Έλλιοτ, ο εκπρόσωπος από τον ανάδοχο κατασκευαστή «Ευρωπαϊκή Εργοτεχνική» Δημήτρης Γονέος και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η κυρία Βίκη Έλλιοτ δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική μέρα, καθώς το όραμα του ξενώνα της Αρωγής για την προστασία των ορφανών και απροστάτευτων παιδιών με ειδικές ανάγκες λαμβάνει υπόσταση. Παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε, συνεχίζουμε με πίστη την προσπάθεια, αισιοδοξώντας να σταθούν στο πλευρό μας τόσο η Πολιτεία όσο και εταιρείες και ιδιώτες, προκειμένου να βρεθούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης