Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας απευθύνθηκε το μεγαλύτερο από τα σωματεία εργαζομένων της επιχείρησης, το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ -Σπάρτακος, προκειμένου να παρέμβει αρμοδίως προς την κατεύθυνση της άρσης του μέτρου της επιστράτευσης των εργαζόμενων στον όμιλο της ΔΕΗ.

Το σωματείο ζητεί την παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου προκειμένου να αρθεί το μέτρο της επιστράτευσης. «Ενός μέτρου που αδικεί τους εργαζόμενους και που σαφώς δεν είναι σε θέση να λύσει ή να εξομαλύνει καμία απολύτως κατάσταση», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των εργαζόμενων στoν όμιλο ΔΕΗ ξεκίνησε το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για την πολιτική επιστράτευσή τους. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την άρνηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να σταματήσει την απεργία, παρά τη δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική, και αποτελούσε «αντίδραση ενάντια στην σχέδιο πώλησης της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας» όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης