Ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την εκπόνηση της μελέτης «Αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, πρόκειται για μια απόφαση, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών από όλους τους φορείς της περιοχής, που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου, της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής, αφού θα συμβάλλει καταλυτικά στο να μην επαναληφθούν στιγμές σαν και αυτές του περασμένου Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την παραπάνω εξέλιξη, ουσιαστικά, “μπαίνει το νερό στο αυλάκι” για να λυθεί σε εύλογο διάστημα το χρόνιο πρόβλημα της Οριοθέτησης και Διευθέτησης του Άραχθου, της αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και της ανάπτυξης της παραποτάμιας περιοχής», αναφέρει ο κ. Τσιρογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαριστεί δημόσια για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην θετική αυτή εξέλιξη του εν λόγω θέματος την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γεροβασίλη, τους βουλευτές του Νομού, την Αντιπεριφέρεια Άρτας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, το ΤΕΕ Ηπείρου καθώς και όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και βουλευτές.

Πηγή: pamepreveza.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης