Άρτα: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις των tablets για τις σχολικές μονάδες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 07:56
Άρτα: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις των tablets για τις σχολικές μονάδες

Παραδόθηκαν χθες από τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κωνσταντίνο Χαρακλιά στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, παρουσία και των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας  Λ. Γκόρου  και Δευτεροβάθμιας Γ. Γεωργογιάννη, 100 tablets προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, που προμηθεύτηκε ο Δήμος προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να έχουν οι μαθητές όλων των σχολείων ίσες ευκαιρίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Η κατανομή των tablets ανά σχολική μονάδα έγινε με βάση τον αριθμό των μαθητών ανά σχολείο και τη βαθμίδα εκπαίδευσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους μαθητές των λυκείων. Ο εξοπλισμός θα διατίθεται σε μαθητές για προσωρινή χρήση (χρησιδάνειο), προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στη συνέχεια θα συνιστά περιουσία των σχολείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα αποστείλει άμεσα επιστολές προς τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθήσουν στη χορηγία tablets για μαθητές άπορων οικογενειών.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Δήμου Αρταίων. Η παράδοση των tablet έγινε με βάση τη δυναμικότητα των σχολείων αλλά και τη βαθμίδα εκπαίδευσης. Θα αποστείλουμε και στο Υπουργείο Παιδείας κατάσταση με τις ανάγκες όλων των σχολείων, ώστε να καλυφθούν σε δεύτερη φάση όλα τα σχολεία του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κωνσταντίνος Χαρακλιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 08:34