Αρχαίο αγαλματίδιο του 5ου π.χ. αιώνα βρέθηκε σε παραλία της Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016, 21:25
Αρχαίο αγαλματίδιο του 5ου π.χ. αιώνα βρέθηκε σε παραλία της Κρήτης
Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο εύρημα βρέθηκαν πολίτες, που περπατούσαν στην παραλιακή ζώνη του Λέντα στη νότια Κρήτη.

Εκεί που απολάμβαναν τον περίπατο τους, βρήκαν ένα αγαλματίδιο, που παριστάνει τη μορφή ιέρειας και χρονολογείται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στον 5ο αιώνα π.Χ.

Άμεσα οι πολίτες που το βρήκαν, το παρέδωσαν στην αστυνομία, προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η αστυνομία παρέδωσε το αγαλματίδιο στην ΚΓ΄Εφορεία Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο, προκειμένου να εξεταστεί και να τοποθετηθεί με ακρίβεια ο χρόνος δημιουργίας του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εντοπίστηκε, σήμερα (05.08.2016) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους δώδεκα εκατοστών, το οποίο εμπίπτει στην Νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ότι σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκε από δύο ημεδαπούς ηλικίας 54 και 50 ετών, ειδώλιο γυναικείας μορφής, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας έφτασαν άμεσα στο συγκεκριμένο σημείο, όπου παρέλαβαν το εν λόγω αντικείμενο, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου είναι ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 12 εκατοστών πιθανόν της αρχαϊκής περιόδου.

Το ειδώλιο παρέλαβαν αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016, 21:27