Άρχισαν τα προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα. Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αρκετά χωριά κυρίως στην Εύβοια. H κακοκαιρία «Σοφία» θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το Σάββατο 05/01, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, με θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Προβλήματα στην Εύβοια

Από το απόγευμα της Πέμπτης άρχισαν τα πρώτα προβλήματα στην Εύβοια ενώ χωρίς ρεύμα είναι η Ιστιαία και τα γύρω χωριά.

Σημειώνονται επίσης πολλές πτώσεις δέντρων για τις οποίες σπεύδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σημειώνεται πως δέντρο που έπεσε πάνω σε δρόμο στους Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας έχει εγκλωβίσει ΙΧ αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χιονόπτωση είναι έντονη και πυκνή στην βορειοκεντρική Εύβοια και απαγορεύεται η μετακίνηση των φορτηγών στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Ξεπερνά τους 50 πόντους το χιόνι στον Ελικώνα – Χιονίζει και στη Λιβαδειά

Χιονίζει σε όλο τον Δήμο Λεβαδέων και στα ορεινά του Ελικώνα το χιόνι ξεπερνά σύμφωνα με την πολιτική προστασία του Δήμου τους 50 πόντους.

Κανένα χωριό σύμφωνα με σχετική ενημέρωση δεν είναι αποκλεισμένο και η κίνηση των οχημάτων από και προς τα χωριά Αγία Άννα, Κυριάκι, Αγία Τριάδα, Κορώνεια και Ζερίκι γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν αναφερθεί στις περιοχές της Αρβανίτσας και της Παναγίας της Καλαμιώτισσας στο Κυριάκι λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου.

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες αποπαγετοποίησης στους πρωτεύοντες και δευτερεύοντες άξονες της Λιβαδειάς.

Εικόνες από τη χιονόπτωση στο κέντρο της Λιβαδειάς:

Εννέα χωριά χωρίς πρόσβαση στη Ναυπακτία – Ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο

Το ύψος του χιονιού πάνω από τα 1000μ. είναι 35-40εκ. Από τα 50 χωριά του ορεινού όγκου του δήμου Ναυπακτίας έχουν πρόσβαση τα 41, ενώ όλες οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές.

Τα εννιά χωριά που παραμένουν χωρίς πρόσβαση, λόγω ειδικών συνθηκών και απομακρυσμένης πρόσβασης είναι: το Δενδροχώρι, το Λειβαδάκι, η Μανδρινή, η Λεύκα, η Γραμμένη Οξυά, η Καλλονή, η Κυδωνιά, η Ελατόβρυση και η Ελευθέριανη.

Πηγή: tvstar.gr, nafpaktianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης